در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (130 امتیاز)
باسلام و عرض ادب

1-درصورتیکه محل کارخانه با دفتر مرکزی فاصله بیش از 50 کیلومتر داشته باشد(کارخانه در قم و دفتر مرکزی تهران) از بابت رفت و آمد پرسنل دفتر به کارخانه و یا بالعکس حق ماموریت تعلق می گیرد ؟ در صورت پاسخ مثبت آیا راهکاری برای کاهش هزینه های مربوطه هست ؟

2-اگر طبق آئین نامه داخلی شرکت بابت رفت و آمدهای بین کارخانه و دفتر مرکزی حق ماموریت در نظر گرفته نشود حکم چنین موردی از نظر قانون چیست؟
2 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
سلام - محل انجام کار کارگران در بند ( د ) از ماده 10 قانون کار به آن اشاره گردیده است و درج آن در قراردادهای کار الزامی گردیده ، لذا  درج  محل خدمت کارگران خود نشان دهنده اهمیت آن در قانون کار است. بنابراین به موجب آن چنانچه کارگر به درخواست کارفرما از محل خدمت خود به محل خدمت دیگری مراجعه یا تردد نماید درصورتیکه مسافت آن بیش از 50 کیلومترباشد مشمول ماده 46 قانون کار و دریافت فوق العاده ماموریت است. نقل و انتقال کارگران یا تغییر محل کارآنان توسط کارفرما نباید موجب ورود ضرر به کارگر شود و چنانچه نقل و انتقال آن در بین واحدهای نزدیک به هم و یا شهرهای همجوار باشد صرفا با رعایت ماده 46 قانون کار امکان پذیر و بلامانع است.

بنابراین در پاسخ به سوالات حضرتعالی به اطلاع میرسد

1 : رفت و آمد کارگران مشمول پرداخت حق ماموریت است.

2 : شرط مندرج در آیین نامه داخلی شرکت باطل بوده و درج آن رافع مسئولیت های کارفرما نخواهد بود.