در بیمه درمان تکمیلی توسط (100 امتیاز)
سلام

سوال کلی من این است: آیا بیمه تکمیلی، هزینه های مازاد درمانی را از مبلغ سقف تعهدات خود کم می کند و یا از کل هزینه درمان. توضیح می دهم:

همسر بنده از طرف من تحت پوشش بیمه تکمیلی نوین است. ایشان دو ماه پیش عمل بای پس معده داشت. پیش از عمل، پزشک معتمد بیمه تکمیلی نوین هم ایشان را دید و درمانی بودن عمل را تایید کرد. هزینه عمل 23 میلیون تومان شد. بعد از عمل مدارک را به بیمه تامین اجتماعی بردیم و آن ها هم تایید کردند که مبلغ 9 میلیون تومان پرداخت می کنند و این را طی نامه ای اعلام کردند.

سقف تعهدات بیمه تکمیلی بنده برای این نوع عمل هم 18 میلیون تومان است. قاعدتا طبق قرارداد، بیمه تکمیلی باید مازاد هزینه را پرداخت کند. حال سوال این جاست که آیا بیمه تکمیلی نوین، مازاد هزینه را از کل هزینه کم می کند و یا از سقف تعهدات خود؟ یعنی می گوید:

1- شما 23 میلیون تومان پول داده ای و بیمه گر پایه 9 میلیون تومان می دهد. ما از 14 میلیون تومان باقیمانده فرانشیز کم می کنیم و بقیه مبلغ را به شما می دهیم.

یا

2- سقف تعهدات ما 18 میلیون تومان است. بیمه گر پایه 9 میلیون تومان می دهد و ما باقیمانده را که 9 میلیون تومان است با کم کردن فرانشیز پرداخت می کنیم.

خیلی ممنون که پاسخ دهید مورد 1 درست است یا 2؟
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام

بیمه نوین به ازای مازاد بر سهم بیمه گر پایه تعهد دارد.

فرض کنیم که تمام هزینه های صورت حساب بیمارستان مورد تایید بیمه گر باشد.

۲۳ میلیون کل هزینه عمل شده است.

۹ میلیون را بیمه گر پایه تقبل کرده است.

حال سهم پرداختی بیمار، 14 میلیون تومان است.

از این به بعد فرض کنید که هزینه عمل شما 14 میلیون است.

پس کمتر از سقف تعهد بیمه نوین است و پس از کسر کسورات (فراتنشیز احتمالی، موارد خارج از تعهد بیمه نوین و ...) باید در وجه شما حواله یا چک صادر شود.

یک نکته در مورد فرانشیز:

در بسیاری از قراردادهای درمان، فرانشیز همان سهم بیمه گر پایه است. در صورتی که هزینه ها تحت پوشش بیمه گر پایه باشد و بیمار از بیمه پایه استفاده کرده باشد، فرانشیز کسر نمی شود.

در کل این موضوع بسته به توافقات خصوصی بین بیمه گر و بیمه گذار دارد.