در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
سلام با تشکر از زحمات شما یه سوال داشتم .

تصادفی داشتم که قبلا هم سوالهایی پرسیدم.  مقصر شناخته شدم.  عمدی زدن تصادف را اما من تو احضاراتم گفتم عمدی نبوده صورت جلسه ماموره گفته عمدی بوده.

گواهی نامه ندارم.  کوروکی رو پرونده نیست راهور نیامد. گفت صحنه بهم خورده. در کل قاضی گفته برید رضایت بگیرید.  طرفم سرپایی کارش حل شد بیمارستان یک ساعته.  چیزی که من دیدم یه چنتا بخیه کنار ابروش زدن و یکم سیاهی دور چشم. پانسمانی هم به سرش نبود چنتا بخیه زدن و فرستادنش خونه فرداشم خودش با موتور اومد پاسگاه.

حالا چندبار رفتیم دم خونشون محل نمیزارن درم باز نمیکنن الکی هم میگن دنده هاشم اسیب دیده.  کلا بندال هستند.

میخام بدونم رضایت ندن چه اتفاقی رخ میده. پزشک قانونی هم از موقع رفتنش جواب داده چهل روز دیگه جواب میده. پروندم الان تو پاسگاه.

من برا گواهی نامه که نداشتم زندانی دارم. ؟ عمد نوشته شده چی؟ هزینه بیمارستان و پزشکی قانونیش چی پا منه یا همان دیه که بهش میدن برا همش هست؟  دیش را گفتید 3درصد میشه میخام بدونم کلا چقدر میشه از کجا باید بفهمم قبل از دادگاه که اگاه باشم.  طرف را هم نشان نمیدن که ببینم چطوری هست الان. ممنون از شما.
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
با سلام .... متاسفانه سوالات متعدد و پراکنده است ولی تا جائیکه امکان داره سعی میکنم جمع بندی کنم.

1-  اثبات عمدی بودن حادثه با توجه به محتویات پرونده و نتایج بازجویی بوده و توسط مراجع قضایی تشخیص داده میشود. در هرصورت طبق ماده 15 قانون بیمه اجباری شخص ثالث در صورتیکه  بند الف : اثبات عمدی بودن - بند پ: فقدان گواهینامه مقصر : بیمه گر یا صندوق خسارت بدنی مکلف به پرداخت خسارت زیاندیده بدون اخذ تضمین بوده و پس از آن میتواند جهت بازیافت به مقصر رجوع کند.)

2- با توجه به شرح شما و طول درمان چهل روزه به زیاندیده احتمالاً میزان دیه بین 3 تا 5 درصد دیه کامل باشد که حداقل معادل 69/300/000 ریال و حداکثر 115/500/000 ریال خواهد بود.

3- عمدی بودن حادثه از مصادیق جرایم جنایی بوده و طبق قانون مجازات اسلامی دارای مجازاتهای تعزیری اعم از حبس و جزای نقدی خواهد شد.

در نهایت توصیه میشود اگر واقعاً عمدی در کار بوده بهتر است طبق نظر قاضی سریعاً مصالحه کرده و رضایت زیاندیده را جلب نمائید چون با اینکار حداقل مشمول جزای عمومی نشده سابقه کیفری هم محسوب نمیگردد.