در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام.

مادرم در سال 92 بعلت تصادف با راننده متواری فوت نمودند.

 سال 97 دادگاه بعد از تجدیدنظرخواهی صندوق تامین خسارتهای بدنی حکم به پرداخت یک فقره دیه کامل توسط صندوق تامین خسارتهای بدنی دادند.

حال سوالم اینه که صندوق تامین خسارتهای بدنی مبلغ دیه رو براساس سال وقوع تصادف و براساس قانون بیمه اجباری شخص ثالث سال 1387 (وقوع تصادف در سال 92 بوده) پرداخت خواهد نمود یا براساس سال 97 که حکم قطعی صادر شده (براساس قانون بیمه اجباری شخص ثالث سال 95)؟

 خیلی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
2 پاسخ
توسط (51,790 امتیاز)
درود برشما

روح مرحومه خانم والده قرین رحمت

یوم الادا بودن دیه یک قاعده فقهی است و  زیربنای مواد مرتبط در قانون مجازات اسلامی می باشد . باید مطابق این قاعده دیه به نرخ روز پرداخت محاسبه و پرداخت شود . مستنبط از ماده 490 قانون مجازات اسلامی 92:

((درصورتی که پرداخت کننده بخواهد هر یک از انواع دیه را پرداخت نماید و یا پرداخت دیه به صورت اقساطی باشد، معیار، قیمت زمان پرداخت است مگر آنکه بر یک مبلغ قطعی توافق شده باشد.))

فتوای مقام معظم رهبری هم بر پرداخت سوقیه یوم الاادای دیه تاکید دارد .