در دیه و بیمه خودرو توسط (420 امتیاز)
سلام

طبق قانون اگر در سال 97 با یک خودروی 560 میلونی تصادفی انجام بشه و خسارت 40 میلیونی وارد بشه شرکت بیمه حداکثر 12/500 میلیون خسارت میده. چند تا سوال پیش میاد با فرض این که بیمه ماشین مقصر تا سقف 30 میلیون خسارت مالی رو خریداری کرده

1- در صورت انتخاب خسارت مالی 30 میلیونی بازهم شرکت بیمه 12/500 میلیون خسارت میده؟

2- اگر خسارت وارده 20 میلیون باشه شرکت بیمه 5 میلیون خسارت میده؟

3- اگر قیمت ماشین زیر 140 میلیون باشه و خسارت وارده 30 میلیون باشه آیا تمام 30 میلیون پرداخت میشه؟

4- اگر پاسخ به سوال 1 منفی هست پس چرا تعهد 30 میلیونی انتخاب کنیم ؟ چرا همون تعهد 10 نهایتا 15 میلیونی رو انتخاب نکنیم ؟

5- در صورت شکایت زیاندیده بقیه خسارت رو باید شخص مقصر پرداخت کنه؟
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)

با سلام ..... در پاسخ به این سوال شما ابتدا باید اشاره ای به متن ماده 8 قانون داشت:

طبق ماده 8 قانون بیمه اجباری شخص ثالث حداقل پوشش بیمه نامه در بخش خسارت بدنی معادل دیه یک مردمسلمان در ماه حرام همان سال و در بخش خسارت مالی معادل دو ونیم درصد (2/5درصد) تعهد بدنی بیمه نامه میباشد. ( حداقل تعهد بدنی سال 97 :   7/7 م =2/5%*308م)

لکن قانونگذار در راستای ملاحظات اجتماعی و مد نظر قراردادن اکثریت جامعه ، تعهد مسبب حادثه را در تبصره 3 ماده 8 تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از محل بیمه نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه محدود کرده است.

در تبصره 4 ماده 8 نیز منظور از خودروی متعارف را خودرویی با قیمت  تا 50 درصد سقف تعهدات بدنی بیمه نامه تعریف کرده است. (قیمت خودرو متعارف در سال 97:   154م=50%*308م )

پس باید توجه داشت که اولاً این محاسبات فقط زمانی ملاک عمل است که خودروی زیاندیده (فقط سواری) از نوع غیرمتعارف باشد ثانیاً قانون تعهد مسبب حادثه را محدود کرده است یعنی زیاندیده ی خودروی غیرمتعارف حق مطالبه خسارتی بیش از میزان تعیین شده در این ماده را نخواهد داشت و در صورت داشتن بیمه نامه بدنه اتومبیل میتواند از بیمه نامه بدنه خود الباقی خسارت را دریافت کند. (البته افت قیمت خودرو همچنان قابل مطالبه است)

لذا از آنجائیکه در یک تصادف احتمال برخورد با هر نوع خودرویی متصور است پس اخذ پوشش تا 30 م ت میتواند اطمینان خاطر بیشتری را به بیمه گذار بدهد. یعنی اگر زیاندیده یک خودروی متعارف باشد کل خسارت باید توسط بیمه گر و مقصر جبران شود.

توجه شما را به مطالعه ی مثالی در اینخصوص جلب میکنم:

افت قیمت خودرو