در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
سلام.
بنده حدود 3 سال برای سک شرکتی کار کردم. بدون هیچ گونه قراردادی.
هیچ گونه حقوقی نیز به حساب بنده واریز نشده. به صورت نقدی حساب میکردن.
در زمان تسویه حساب از بنده سفته داشت و گفتن تو یه برگه بنویس تمامی حق و حقوق را دریافت کرده ام. همین . بدون هیچ مبلغ و توضیحاتی.
الان سفته بنده رو نمیدن. چطور باید اثبات کنم بنده در اونجا سه سال کار کرده ام؟
با توجه به اینکه شرکت خدماتی بود بیشتر مشتریانش بنده رو میشناسن که برای ایشون کار کرده  ام.
2 پاسخ
توسط (820 امتیاز)
با سلام. بر اساسِ ماده ۸۷ آیین دادرسی کار ارائه اسناد و مدارک جهت اثبات وجود رابطه کارگری و کارفرمایی و مدت کارکرد بر عهده کارگر می باشد.

 با توجه به اینکه شما فاقد قرارداد کتبی می باشید و حقوق مدت کارکرد را به صورت نقدی دریافت کرده‌اید لذا اقبال چندانی برای اثبات وجود رابطه کارگری و کارفرمایی بین خود و کارفرما ندارید.

 درهرحال وجود یک یا چند مورد از موارد زیر می‌تواند جهت اثبات ادعای شما در مرجع رسیدگی مربوطه کمک کننده باشد:

قرارداد کتبی کار، پرینت سابقه بیمه تامین اجتماعی در آن کارگاه، پرینت حساب بانکی کارگر، فیش حقوقی، پرینت سیستم حضور و غیاب یا دفتر حضور و غیاب شرکت، فیش حقوقی، برگه مرخصی و یا ماموریت تایید شده توسط شرکت،  گزارش  بازرسان تامین اجتماعی در صورت انجام بازرسی از کارگاه

چنانچه هیچکدام از مدارک فوق را در اختیار ندارید هر نوع برگه ای معتبر که توسط شرکت صادر شده و در آن نامی از شما برده شده از قبیل: فاکتور خرید و فروش اجناس شرکت یا معرفی نامه شما به سازمان، بانک، شرکت، نهاد و ارگان دیگر می تواند کمک کننده باشد. در این صورت می توانید با ارائه مدارک فوق درخواست انجام تحقیق محلی را از مرجع رسیدگی کننده داشته باشید. در صورت نظر مساعد مرجع با درخواست تحقیق شما می توان کمی امیدوار بود.

اشکان خواجه دادی

کارشناس روابط کار