در دیه و بیمه خودرو توسط (51,790 امتیاز)
در سوانح رانندگی که منجر  به خسارات مالی زیادی میشود مانند برخورد با خودرو های گرانقیمت ، مسبب حادثه چه مقدار خسارت را باید بپردازد . با فرض اینکه تعهد مالی ۷میلیون تومان در بیمه ثالث دارد
2 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

با سلام خدمت همکار ارجمند- مطابق تبصره 3 ماده 8 قانون جدید بیمه شخص ثالث که بیان میکند پرداخت خسارت ثالث مالی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف بوده و در تبصره 4 این ماده نیز خودروی متعارف را خودروئی با قیمت کمتر از 50 درصد سقف تعهد بدنی ابتدای هرسال تعریف میکند. و فرمول محاسبه ی خسارت مذکور در دستورلعمل اجرایی تبصره ی 3و4 ماده 8(موضوع جلسه 96/05/29 شورای عالی بیمه) بشرح ذیل اعلام شده است:

میزان تعهد مسبب حادثه = خسارت مالی وارده * قیمت خودروی نامتعارف زیاندیده / قیمت گرانترین خودروی متعارف

قیمت گرانترین خودروی متعارف در سال 97 معادل 154 میلیون تومان است - اگر بطور مثال به خودرویی با قیمت یک میلیاردو پانصدو چهل میلیون تومان خسارتی در حدود 30 میلیون وارد شود تعهد مسبب حادثه و بیمه گر یک دهم یعنی معادل 3 میلیون تومان خواهد بود. و الباقی باید از بیمه بدنه زیاندیده پرداخت شود. و صرفاً میزان افت قیمت برای زیاندیده علیه مسبب حادثه قابل طرح دعوی خواهد بود.  ممنون از همکار عزیز بابت طرح این سوال