در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط (130 امتیاز)
با سلام .در صورت ورشکست شدن شرکت بیمه به عنوان مثال بعد از 20 سال آیا همه سود های مشارکتی را که در طول این 20 سال پرداخت کرده از بین می روند وفقط سود تضمینی را بیمه مذکزی تقبل می کند؟لطفا براساس قانون پاسخ دهید.
1 پاسخ
توسط (33,930 امتیاز)

با سلام و درود

دوست عزیز پرداخت سود بنا بر سیاست شرکت ها به دو گونه می باشد.

  1. شرکت در انتهای سال مالی خود سود تضمینی و سود مشارکت را محاسبه و به حساب بیمه گذاران خود واریز می نماید.
  2. شرکت در انتهای قرارداد خود سود بیمه گذار را محاسبه کرده و به بیمه گذار پرداخت می نماید.

و از طرفی شرکت ها دارای یک یا چند بیمه اتکایی می باشند که این بیمه های اتکایی گاه تنها پوشش های بیمه ای ، گاه تنها سود تضمینی و گاه سود مشارکت را نیز در کنار شرکت بیمه اصلی همراهی می نمایند.

بنابراین اگر یک شرکت بیمه ورشکست شود با توجه به اینکه در سالهای گذشته سود مشارکت به حساب بیمه گذاران پرداخت شده باشد بیمه گذار سود مشارکت را تا آن سال دریافت کرده و پس از آن با توجه به شرایط بیمه اتکایی و بیمه مرکزی پرداخت سود به صورت تضمینی و یا همراه با مشارکت صورت خواهد گرفت.

در صورتیکه شرکت از نوع دوم بوده و تا آن سال تنها سود تضمینی را پرداخت کرده باشد همان مبلغ در اندوخته بیمه گذار بوده و ادامه قرارداد با توجه به شرایط بیمه اتکایی و بیمه مرکزی خواهد بود.

به صورت کلی بیمه مرکزی تنها نسبت به شرایط مندرج در قرارداد کتبی تعهد داشته و مسئولیت دیگری نخواهد داشت.

لازم به ذکر است داشتن یک قرارداد اتکایی معتبر در شرکت های بیمه یکی از مهم ترین امتیازهای آن شرکت محسوب شده و باعث اطمینان هرچه بیشتر بیمه گذاران در این مسائل خواهد بود.

به عنوان مثال شرکت بیمه سامان با داشتن یک قرارداد اتکایی با شرکت مونیخ ری ( یکی از معتبرترین بیمه های اتکایی جهان ) اطمینان خاطر بیشتری را برای بیمه گذاران خودرقم زده است.