در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
سلام ۱سال و۸ماه جایی مشغول بودم کارفرما بنده را بیمه نکرده و ۱ماه به عید من رابیرون کرده من ازشون شکایت کردم بابت حق عیدی و بیمه نکردن

میخواستم بدونم این ۲۰ماه که بیمه نبودم حقم پولی جبران میشه یا جوردیگه مثلا بیمه برام ردمیشه؟
1 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
سلام - بیمه کارگران ازنوع بیمه اجباری بوده و غیرقابل توافق میباشد. براساس ماده 148 قانون کار کارفرمایان مکلف به بیمه نمودن کارگران واحد خود گردیده اند، ازطرفی در ماده 183 ازهمان قانون چنانچه کارفرمایان به بیمه نکردن نفرات شاغل خود اقدام ننمایند علاوه بر تادیه کلیه حقوق کارگر ، جریمه ای معادل 2 تا 10 برابر حق بیمه خواهندبود و باید در حق سازمان تامین اجتماعی پرداخت نماید. موضوع حق بیمه فی مابین کارفرما و کارگر قابل خریداری  نمی باشد و این تعهد هیچگاه از مسئولیت کارفرما ساقط و زایل نخواهد شد.

لذا برای منظور نمودن حق بیمه ایام کاری خود با ارائه مدارک و مستنداتی که دال بر اثبات رابطه کاری شما است تقاضای بررسی و احقاق آن را نمایید .

درخصوص عیدی  نیزدرصورت عدم پرداخت ازسوی کارفرما و بررسی و تایید کارشناسان اداره کار درهمان هیت درخواست رسیدگی و وصول نمایید .

( ارائه مدارک و مستندات الزامی است).