در بیمه اجباری پرسنل و کارکنان توسط (100 امتیاز)
سلام و خدا قوت خدمت شما عزیزان

بین سوالات جواب سوالم را پیدا نکردم.

فردی حدودا 59 و یا 60 سالگی بیمه اجباری شده است.و چون کارش خوب بوده کارفرما پسندیده بود و در این زمینه کمکش کرد.

 ایشان 10 سال سنش را کوچک کرده بود که یک بار گفت به خاطر بیمه این کار را کردم و بار دیگر گفتن نه به خاطر مسئله دیگری .یعنی عدد 2 را کرده بود 3 ،طبق شناسنامه موقع بیمه شدن 50 سال داشتند اما در حقیقت 60 ساله بودن....

به هر حال سنش را که تو شناسنامه با عدد نوشته شده 10 سال کوچک شده و تو قسمتی هم که با حروف نوشته میشه زیاد واضح نبوده. ایشان بیمه(اجباری) شده اند و بعد از 5 سال کار کردن از کار اخراج شدن و الان دارن بیمه بیکاری میگیرند و وقتی رفته بودن دنبال پرونده ،کارمند بیمه متوجه مغایرت سن شده بود و گفته بود چرا این طوریه؟که این جواب داده بوده من که بیسوادم شما باید متوجه میشدید کارش را به ترتیب راه انداخته بودند و الان دارن بیمه بیکاری میگیرند.

حالا سوال من این است آیا ایشون اگر شناسنامه را دستکاری نکرده بوده و تو سن(60 سالگی )میتونستن بیمه بشن؟

اگر جواب منفی است با توجه به این که بابت ایشان به بیمه پول پرداخت شده آیا استفاده ایشون از بیمه بیکاری درست است یعنی این پول حلال و قانونی است یا نه؟و همین طور ایشون میخواد 4 سال هم بخرد و خود را بازنشسته کند آیا آن حقوق بازنشستگی حلال خواهد بود.

جوابش خیلی برای مهم است

ببخشید اگر طولانی شد.

تشکر
1 پاسخ
توسط (68,810 امتیاز)
با سلام

بله اگر سن 60 تعیین میگردید با پرداخت مابه التفاوت سابقه تا تکمیل سوابق به ده سال بازنشسته میگردید

استفاده اربیمه بیکاری براساس ضوابط خود میباشد وربطی به سن یا دستکاری تاریخ تولد ندارد

اگربیمه بدلیل کارپرداخت شده و بعدازان اخراج سده پس دریافت بیمه بیکاری اشکالی ندارد

سوالات فنی در این خصوص پاسخ داده شد سوالات شرعی از اهالی فن مورد مطالبه و سوال واقع شود