در قانون کار و قرارداد کار توسط (-1,060 امتیاز)
آیا شرکت چسب هل می تواند کارگران را به نماز خواندن اجباری مجبور کند
1 پاسخ
توسط (38,810 امتیاز)
بر اساس ماده 150 قانون کار کارفرما مکلف است در كارگاه، محل مناسب برای ادای فریضه نماز ایجاد نمایند و نیز در ایام ماه مبارك رمضان برای تنظیم شعائر مذهبی و رعایت حال روزه داران، باید شرایط و ساعات كار را باهمكاری انجمن اسلامی و شورای اسلامی كار و یا سایر نمایندگان قانون ی كارگران طوری تنظیم نمایند كه ا وقات كار مانع فریضه روزه نباشد همچنین مدتی از اوقات كار را برای ادای فریضه نماز و صرف افطار یا سحری، اختصاص دهندتوانن
بنابراین کارگران می توانند جهت ادای فریضه نماز از تایمی که در نظر گرفته شده استفاده نمایند.
از طرفی نماز صرفا یک واجب شرعی میباشد و در قانون هیچ مجازاتی برای نماز نخواندن وجود ندارد. لذا اجبار به نماز خواندن شرعا و قانونا درست نیست.
هرچند اگر در کارگاهی چنین قانونی جزو عرف و یا قوانین داخلی کارگاه به رسمیت شناخته شده بهتر است هم کارگرا به آن احترام بگذارند و همچنین کارفرما برای عدم اجرای آن برخورد انضباطی نداشته باشد.