در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
با سلام و تشکر فراوان

آیا حق شغل مشمول بیمه است ؟
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

وجوه مشمول کسر حق بیمه

تمام وجوه و مزایای نقدی و یا غیرنقدی مستمر که تحت هر عنوان به صورت مزد، حقوق، کارمزد و یا کارآموزی در مقابل کار به بیمه شده پرداخت می گردد، مشمول کسر حق بیمه است. بنابراین پرداختی های زیر مشمول کسر حق بیمه می باشد:
– مزد، حقوق، دستمزد
– مزایای مستمر شغلی (فوق‌العاده شغل)
– اضافه کار
– حق‌الزحمه
– نوبتکاری
– فوق‌العاده کارهای سخت و زیان‌آور
– حق حضور در جلسات
– کار شب و فوق‌العاده کشیک
– مزد ایام تعطیل و مرخصی
– کمک هزینه مسکن
– پاداش مستمر
– دریافتی افرادی که به طور کارمزدی به کار اشتغال دارند.
– دریافتی کارآموزان(در مواردی که افراد جهت یادگیری مشاغل در کارگاهها وجهی دریافت می کنند.)
– ایاب و ذهاب کارکنان که به صورت ماهیانه برای رفت وآمد به محل کار و منزل پرداخت می شود.
بنابراین مزایای زیر مشمول کسر حق بیمه نیست:
– بازخرید ایام مرخصی
– هزینه عائله مندی.
– هزینه سفر و فوق العاده مأموریت.
– عیدی.
– مابه التفاوت کمک هزینه مسکن و خواربار در ایام بیماری.
– حق شیر.
– پاداش نهضت سواد آموزی.
– حق التضمین (کسر صندوق)
– خسارت اخراج و مزایای پایان کار.
– پاداش افزایش تولید. (در صورتی که بیش از حقوق دو ماه در سال پرداخت نشود)
برداشتهای قانونی
قانونگذار برای حقوق و دستمزد کارگران ارزش و حرمت خاصی قائل است از این رو مجوز برداشت از حقوق کارگر فقط در موارد و شرایط خاصی داده شده است ،
بنابراین برداشت از حقوق کارگر توسط کارفرما صرفاً در موارد زیر مجاز است:
– موردی که قانون اجازه داده باشد.(حق بیمه و مالیات)
-مواردی که بر اساس آراء دادگاهها مجوز برداشت آن داده شده است.
-اقساط وامهای پرداختی توسط کارفرما
– چنانچه بر اثر اشتباه در محاسبه مبلغی اضافه به کارگر پرداخت شده باشد
– اجاره خانه سازمانی که توسط کارفرما در اختیار کارگر قرارداده شده است.
– وجوه تعهد شده کارگر بابت اجناس دریافتی از شرکت تعاونی

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید

تشریح جزییات کسر حق بیمه و مالیات از حقوق