در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام امروز بنده تصادف کردم طرف مقابلم مقصر هست
ولی من فردا باید برم کارای بیمه رو بکنم و لوازم ماشین برای تعمیر تهیه بشه حالا من باید لوازم رو بگیرم اولش یا هزینه رو ایشون باید بدن بعدا از بیمه بگیرنش؟
در واقع واضح تر بگم
سوال 1:من باید پول سپر ماشین رو بدم بعدا از بیمه بگیرمش یا ایشون باید پولو بده و از بیمه بگیردش
سوال 2: فرانشیز رو ایشون باید بده یا من از جیب خودم
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
شما دست به ماشینتون نزنید.
اگر تعمیر کنید دیگه بیمه خسارت پرداخت نمی کنه.
همونجوری که هست می برید محل ارزیابی خسارت.
اگر ماشین قادر به حرکت نیست هم ارزیاب خسارت را بیارید سر ماشین. وگرنه با جرثقیل یا یدک کش حمل کنید، بازم این هزینه جزء خسارت محسوب نمیشه و قابل پرداخت نیست.
ارزیاب خسارت برآورد می کنه که کدام یکی از قطعات و لوازم خودرو باید تعویض یا تعمیر بشه.
تعویضی ها رو با احتساب استهلاک بر اساس استاندارد محاسبه می کنه و از فاکتور رسمی کم می کنه. اجرت و دستمزد شامل کسورات نمیشه.

این کسورات با فرانشیز فرق می کنه.
فرانشیز مربوط به بدنه است و بخشی از خسارت است که بیمه گر تعهدی به جبران آن ندارد.

اما استهلاک از این بابت از مبلغ خسارت کم میشه که بیمه گر باید شما را به لحظه قبل از خسارت برگرداند. لحظه قبل از خسارت شما یک خودرویی داشتید که قطعات آن تا حدودی مستعمل شده و با آکبند فدق دارد. اگر استهلاک را کم نکند، اصل غرامت را نادیده گرفته است و زیاندیده از حادثه کسب سود کرده است که بر 7لاف اصول و کلیات بیمه است.