در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
با تقديم درود و احترام

در سال ٨٤ موكل و پدرم ملك تجاريش را كه قبل از آن رستوران و كبابي بوده به شخصي اجاره ميدهد، بنده در آن روزها در جاي ديگري مشغول زندگى و كار بودم و تهران حضور نداشتم تا سال ٨٩-٩٠..،

رابطه موجر و مستاجري حتي بعداز فوت مستاجر در سال ٨٧-٨٦ با پسر و وكيل تام الاختيار مستاجر مرحوم شده ادامه داشته تا تاريخ ٩٠/٤/١ كه به دلايلي كه قرارداد مشاركت به مدت يكسال با مشخص نمودن حق السهم يكديگر منعقد مينمايند، بنده هم يكسال پيش به تهران امده بودم ...ضمناً مستاجر( وكيل و فرزند مرحومه) هم درخارج از ايران سكونت دارد...،

 كارگر ايشان از سال ٩١ تا ٧٢ بابت حق سنوات ا شكايت كردهو راي هيت تشخيص ٣٥ ميلون تومان محوم شدم  و اجرايييه هم گرفته بدون اطلاع من و پدرم...، شكايت و اخذ اجراييه از دادگاه مربوط به سال ٩١ است اما ايشان سال ٩٣ اقدام به توقيف اموال  نموده ..،

 براي اينكه من متوجه نشم و فرصت اعتراض را هم از دست بدهم  اجازه نميداد نه اطلاع و نه ابلاغيه بدستم برسد ، و بعد از درخواست سنوات و شكايت همچنان در محل كار ادامه كار داشته ،و در طول مدت يكسال و زمان حاكميت مشاركت با فرزند مستاجر مرحومه هم قرار داد يكساله با كارگر فوق منعقد نمودم و در پايان هر ماه در قبال دريافت مبلغ حقوق و مزايا  پرداخت حقوق به بنده رسيد با امضا تحويل داده و حتي بعداز صدور حكم هم باز طبق روال از ايشان بعداز پرداخت حق وحقوق رسيد دريافت نمودم و ايشان اعلام نموده كه هيچكونه حق و حقوق و اداعايي ندارم و همه مزاياي و حقوق خود را دريافت نمودم ..،

ضمناً ايشان قبل از اين شكايت ..از كارفرماي سابق خود شكايت كرده بود كه با بررسي سوابق ،  حكم به نفع كارفرما صادر شد البته با اقرار خود كارگر مبني بر دريافت ١٨ ميليون تومان ازكارفرفرماي اصلي ..،

چگونه ميتوانم ثابت كنم من كاره اي نبودم ؟ ايا در صورت عدم اثبات بي سمتي خودم قرار دادها و رسيد هاي دريافتي از ايشان كمكي به اثبات بي حقي كارگر ميكند؟

 از طولاني بودن توضيحات و سوال از شما عذر خواهي ميكنم ..،

ممنون از زحمت و توجه شما...!!
1 پاسخ
توسط (2,300 امتیاز)

باسلام

طبق تبصره 1-ماده 13قانون کار مطالبات کارگر جزو دیون ممتازه بوده و کارفرمایان موظف می باشند کارگر می تواند درهرزمانی نسبت به حقوق خود شکایت نماید و طبق ماده 12- هر نوع تغییر حقوقی در وضع مالکیت کارگاه ، از قبیل فروش یا انتقال به هر شکل ، تغییر نوع تولید ، ادغام در موسسه دیگر ، ملی شدن کارگاه ، فوت مالک و امثال اینها ، در رابطه قراردادی کارگرانی که قراردادشان قطعیت یافته است موثر نمی باشد و کارفرمای جدید ، قائم مقام تعهدات و حقوق کارفرمای سابق خواهد بود .

وباتوجه به ماده قانونی فوق کارفرما(شما) مسئول پرداخت مطالبات وی می باشید وباتوجه به اینکه شما پس از پرداخت حق وحقوق وی رسید دریافت می کرده اید فقط بابت سنوات پایان کار به نامبرده بدهکار می شوید ودرصورتی که بتوانید مدارکی ( دادنامه و رسید) دال بر دریافت سنوات ومطالبات نامبرده از کارفرمای قبلی تهیه نمایید با ارائه به هیات مربوطه (تشخیص یا حل اختلاف) شما از زمان انعقاد قرارداد بابت سنوات بدهکار وی خواهید بود