در شرکت بیمه توسط
سندیکای بیمه گران ایران چیست ؟
2 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)
با سلام ،

توجه شما را جلب می کنم به آئین نامه سندیکای بیمه گران ایران :

آئین نامه داخلی سندیکای بیمه گران ایران

سندیکای بیمه گران ایران که به استناد ماده (75 ) قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری مصوب مورخ 30/03/1350 ( با اصلاحات بعدی آن) برای مدت نامحدود تاسیس گردیده و اساسنامه آن به تصویب شورایعالی بیمه رسیده است ، براساس اساسنامه و ترتیبات مندرج در این آیین نامه (آیین نامه داخلی سندیکای بیمه گران ایران ) که منبعد بطور اختصار آیین نامه نامیده می شود اداره خواهد شد

مقدمه :

 سندیکای بیمه گران ایران که به استناد ماده (75 ) قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری مصوب مورخ 30/03/1350 ( با اصلاحات بعدی آن) برای مدت نامحدود تاسیس گردیده و اساسنامه آن به تصویب شورایعالی بیمه رسیده است ، براساس اساسنامه و ترتیبات مندرج در این آیین نامه (آیین نامه داخلی سندیکای بیمه گران ایران ) که منبعد بطور اختصار آیین نامه نامیده می شود اداره خواهد شد

فصل اول: ارکان و اداره سندیکا

ماده 1-  ارکان سندیکا :

1-1-  شورای عمومی : شورای عمومی متشکل از کلیه شرکتهای بیمه ای ( دولتی ، خصوصی ) عضو سندیکا می باشد که بالاترین مقام اجرایی آن شرکتها بعنوان نماینده در جلسات شورا حضور می یابد . مقام مزبور می تواند به جای خود یکی از اعضای موظف هیات مدیره را برای شرکت در جلسات شورا کتباً به دبیرکل سندیکا معرفی نماید .

شورای عمومی از بین خودو با رای اکثریت یک نفر را بعنوان رئیس ، یک نفر را بعنوان نائب رئیس و یک نفر را بعنوان خزانه دار و یک نفر را به عنوان منشی برای مدت دو سال  انتخاب می نماید و انتخاب مجدد آنان برای دوره های بعدی بلامانع است .

شورای عمومی عالی ترین رکن و مرجع برای رسیدگی و اخذ تصمیم درباره کلیه امور سندیکا می باشد و وظایف و اختیارات خود را بر اساس مفاد ماده ( 10 ) اساسنامه سندیکا انجام میدهد .

2-1 -دبیرکل سندیکا :

دبیرکل سندیکا توسط شورای عمومی وبرای مدت دو سال انتخاب شده و انتخاب مجدد وی بلامانع است . با عنایت به مفاد ماده ( 15 ) اساسنامه سندیکا ، دبیرکل بالاترین مقام اجرایی سندیکامی باشد و وظایف خود را مطابق اساسنامه مورد عمل سندیکا و اختیارات و وظایفی را که حسب مورد توسط شورای عمومی به وی تفویض میگردد انجام میدهد. بموجب مواد 16 و 17 اساسنامه سندیکا دبیرکل نماینده قانونی و تام الاختیار سندیکا در کلیه مراجع قضایی و غیر قضایی و تمامی نهادها و سازمانهای دولتی و غیر دولتی است و اختیار طرح دعوی از طرف سندیکا و دفاع از دعاوی مطروحه علیه سندیکا را در تمام مراحل و مراجع با حق توکیل به غیر دارد.

تبصره 1: بمنظور تسهیل و تسریع در امور جاری سندیکا ، دبیرکل می تواند با تصویب شورای عمومی فرد واجد شرایط و دارای سوابق مدیریتی را بعنوان قائم مقام خود انتخاب و با مسئولیت خویش بخشی از اختیارات خود را به وی تفویض نماید .

تبصره 2:دبیر کل سندیکا برای اجرای وظایف مقرر در ماده (15)  اساسنامه و اداره امور سندیکا  می تواند نسبت به استخدام کارکنان و کارشناسان مورد نیاز با مسئولیت خود اقدام نموده و از خدمات مشاوره ای و کارشناسی افراد واجد شرایط استفاده نماید. حقوق و دستمزد و حق المشاوره کارکنان و کارشناسان و اعضای کمیسیونهای داخلی و کارگروههای تخصصی سندیکا توسط دبیرکل تعیین و از محل اعتبارات سندیکا پرداخت خواهد شد .

تبصره 3 : تهیه چارت و تشکیلات سازمانی سندیکا و همچنین تهیه و تدوین آئین نامه های انضباطی کارکنان ،اداری،استخدامی ، مالی،، معاملاتی از جمله وظایف و اختیارات دبیرکل می باشد که پس از تصویب شورای عمومی عملیاتی می شود .

تبصره 4- در صورتیکه اجرای تصمیمات و طرحهای پیشنهادی دبیرکل سندیکا و شورای عمومی برحسب قوانین و مقررات مستلزم جلب موافقت بیمه مرکزی ایران یا سایر مراجع باشد دبیرکل سندیکا موظف است اقدامات لازم را بعمل آورد .

تبصره 5-  حضور و مشارکت دبیرکل سندیکا در همایش ها و کنفرانس های بین المللی صنعت بیمه در خارج از کشورو به  نمایندگی از سوی سندیکا با هماهنگی و اطلاع رئیس شورای عمومی و در غیاب رئیس شورا و نائب رئیس ، شورای عمومی خواهد بود .

تبصره 6-  اقدامات اجرایی و عملیاتی مرتبط با موضوع ماده (12) اساسنامه سندیکا پس از تصویب شورای عمومی بعهده دبیرکل می باشد و تصمیمات شورا با امضای دبیرکل به شرکتهای عضو سندیکا ابلاغ خواهد شد .

تبصره 7 : حقوق و مزایای دبیرکل به پیشنهاد رئیس شورای عمومی به تصویب شورای عمومی

می رسد.

ماده 2 :نحوه تشکیل و اداره جلسات شورای عمومی :

1-2 – نحوه تشکیل جلسات :

جلسات شورای عمومی حداقل هر 15 روز یک بارو بر اساس دعوت کتبی دبیرکل سندیکا در محل سندیکا و عنداللزوم در محلی که بر اساس اعلام رئیس شورا و یا درخواست دبیرکل و یا یکی از اعضای شورای عمومی سندیکا تعیین میگردد تشکیل می شود .

دبیرکل موظف است دعوتنامه ها را حداقل ده روز قبل از تاریخ تشکیل جلسه برای کلیه اعضای شورای عمومی ارسال نماید . ضمن اینکه علاوه بر جلسات مذکور ،در صورت درخواست رئیس شورای عمومی یا دبیرکل و یا حداقل (5) نفر از اعضای شورا ، جلسات شورای عمومی با دعوت کتبی دبیرکل که بایستی حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ دریافت تقاضای اعضاء صورت پذیرد برگزار میگردد .

تبصره 1:روز و ساعت تشکیل جلسات با تصویب شورای عمومی تعیین می گردد. در صورت برگزاری جلسه خارج از برنامه های منظم ، محل و ساعت تشکیل جلسه توسط دبیر کل و با هماهنگی رئیس شورا تعیین می گردد.

تبصره2 : بمنظور اطلاع از تصمیمات شورای عمومی نماینده منتخب رئیس کل محترم بیمه مرکزی که کتباً معرفی شده است بدون داشتن حق رای می تواند در جلسات شورا شرکت نماید .

2-2- نحوه تعیین دستور جلسات شورای عمومی :

دستور جلسات شورای عمومی در چارچوب اساسنامه سندیکا و با عنایت بمفاد ماده (4) و (5 ) و (9 ) اساسنامه و یا متناسب با موضوعات صنعت بیمه پس از تایید رئیس شورای عمومی توسط دبیر کل سندیکا تنظیم می گردد.. همچنین بر اساس درخواست کتبی هر یک از اعضای شورا موضوعات دیگر به ترتیب وصول می تواند در دستور جلسه قرار گیرد . مشروط بر اینکه درخواست مذکور حداقل ( 15 ) روز قبل از تاریخ جلسه شورا به دبیرکل سندیکا اعلام شود تادر دستور جلسه بعدی قرار گیرد . دبیرکل سندیکا همراه با ارسال دعوتنامه جلسه نسبت به ارسال مستندات و مدارک مرتبط با دستور جلسه به اعضای شورا اقدام خواهد نمود .

3-2- حد نصاب رسمیت جلسات:

جلسات شورای عمومی با حضور حداقل دو سوم اعضای شورا رسمیت می یابد . اعمال رای در موارد خاص و بر اساس تشخیص و پیشنهاد رئیس جلسه می تواند بصورت کتبی صورت پذیرد . تصمیمات شورای عمومی با رای اکثریت آرای اعضای سندیکا اتخاذ میگردد و برای کلیه اعضای حاضر و غائب عضو شورای عمومی نافذ و لازم الاجرا خواهد بود . ضمناً ملاک رسمیت جلسه ورقه حضور و غیابی است که اعضاء اصالتا و یا وکالتاً آنرا امضاء می نمایند و جزء لاینفک صورتجلسه شورای عمومی می باشد.

4-2-نحوه  اداره جلسات:

اداره جلسات شورا بعهده رئیس شورا و در غیاب وی نائب رئیس شورا می باشد و در مواردی که آنان در جلسه حضور ندارند یکنفر از اعضای شورا با تصمیم اکثریت اعضای حاضر ، اداره جلسه را عهده دار خواهد شد .

ترتیب برگزاری جلسه به شرح زیر می باشد:

الف: اخبار و اطلاعات صنعت بیمه به مدت حداکثر15 دقیقه توسط اعضاءو متناسب با درخواست وقت اعضاء(به ترتیب اولویت درخواست وقت)

ب: گزارش دبیرکل از اهم اقدامات انجام شده به مدت حداکثر5 دقیقه(درصورت وجود موضوع )

ج: گزارش نماینده سندیکا در شورای عالی بیمه از مصوبات و دستورات جلسه شورای عالی بیمه به مدت حداکثر5 دقیقه ( در صورت وجود موضوع)

د: طرح دستور جلسه : پس ازورود به دستور جلسه در خصوص مسائل مطروحه دو نفر بعنوان ، موافق دو نفر بعنوان مخالف با موضوع می توانند هر یک بمدت پنج دقیقه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه نمایند ( در صورت تشخیص رئیس کل جلسه تعداد اعضای موافق و مخالف و زمان ارائه مطالب می تواندتا سقف ده دقیقه افزایش یابد ) و پس از استماع نظرات موافقین و مخالفین با موضوع ، رای گیری توسط رئیس جلسه بعمل می آید .

تبصره 1 : در صورت طرح موضوع جدید توسط هر یک اعضای شورای عمومی در جلسه ، در صورتیکه موضوع پیشنهادی از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار باشد و در صورت تصویب حداقل 3/2 اعضای حاضر در جلسه موضوع پیشنهادی پس از خاتمه موضوعات مطرح در دستور جلسه ، قابل طرح در جلسه خواهد بود و در اینصورت زمان جلسه  برای بررسی و اتخاذ تصمیم افزایش خواهد یافت .

تبصره 2: دبیر جلسات دبیرکل سندیکا بوده و ترتیب ثبت وقت و اولویت وقت به عهده دبیر می باشد.

تبصره 3:ثبت و تنظیم صورتجلسات به عهده دبیر می باشد و کلیه مذاکرات شورا ضبط و در دبیر خانه نگهداری می شود .

تبصره 4:اعلام کفایت مذاکرات ،درخواست رای گیری واعلام نتیجه به عهده رئیس جلسه می باشد.

تبصره 5 : در صورت تصویب شورای عمومی و یا موافقت رئیس شورا، دبیرکل سندیکا می تواند از رئیس کل و معاونین و مدیران بیمه مرکزی و یا سایر مقامات مسئول ذیربط جهت حضور در جلسات دعوت بعمل آورد .

تبصره6 :  دبیرکل سندیکا می تواند از روسا و دبیران کارگروههای تخصصی سندیکا و همچنین مدیران و کارشناسان صنعت بیمه جهت استفاده از نظرات کارشناسی آنان حسب مورد و متناسب با موضوع جلسه دعوت بعمل آورد .

تبصره 7:موضوعات پیش از دستور جلسه نیز تا 10 دقیقه با تشخیص رئیس جلسه قابل افزایش است و می توان در مخالفت و یا موافقت با موضوعات پیش از دستور جلسه و در چارچوب سقف تعیین شده حداکثر دونفر موافق و دو نفر مخالف صحبت کنند .

5-2- نحوه ابلاغ مصوبات:

 مصوبات جلسات شورا توسط دبیرکل تنظیم و حداکثر ظرف 3 روز از برگزاری جلسه به امضاء رئیس یا نائب رئیس شورا میرسد .

مصوبات جلسات شورای عمومی سندیکا پس از امضای رئیس یا نائب رئیس شورا ( حسب مورد ) بایستی حداکثر ظرف 2 روز توسط دبیرکل سندیکا به کلیه اعضای شورا جهت اطلاع و اقدام مقتضی ابلاغ گردد .

تبصره1 : یک نسخه از صورتجلسات شورای عمومی که به امضای رئیس یا نائب رئیس شورای عمومی رسیده است توسط دبیرکل سندیکا جهت استحضار رئیس کل بیمه مرکزی ارسال خواهد شد .

تبصره 2 : دبیرکل سندیکا موظف است در پایان هر سه ماه گزارشی از عملکرد و مصوبات شورای عمومی را تهیه و باطلاع شورا برساند .

تبصره 3 : مصوبات شورای عمومی نبایستی مغایر با قوانین و مقررات باشد .

6-2- ضمانت اجرایی مصوبات شورای عمومی :

شرکتهای بیمه ای عضو سندیکا مکلفند تصمیمات شورای عمومی را اجراء نموده و تخلف از اجرای تصمیمات شورای عمومی توسط هر یک از اعضا مشمول تدابیر انضباطی از طرف شورا بشرح مصّرح در ماده ( 12 ) اساسنامه سندیکا خواهد بود .

تبصره1 : دبیرکل سندیکا مکلف است موارد تخلف از مصوبات شورای عمومی را پیگیری و گزارش آنرا بصورت مکتوب ( مستند و مستقل ) در اولین جلسه شورای عمومی جهت اتخاذ تصمیمات لازم ارائه نماید .

تبصره 2:دبیر کل موظف است گزارش استنکاف هر یک از شرکتهای عضو از مصوبات شورای عمومی را به شورا گزارش نماید .

فصل دوم:کمیسیونها و کارگروههای تخصصی

ماده 3-

بمنظور کمک به تحقق اهداف ، وظایف و برنامه های سندیکا در راستای تحول و توسعه صنعت بیمه ونیز حفظ حقوق قانونی و صنفی اعضای سندیکا ، کوشش در جهت حفظ و تقویت سلامت بازار بیمه در کشور ، گسترش معیارهای اخلاق حرفه ای بین اعضای سندیکا ، انجام امور کارشناسی و برنامه ریزی در راستای تحقق اهداف سندیکا ، ایجاد هماهنگی و اتخاذ وحدت رویه در فعالیتهای بیمه ای و تلاش در جهت هماهنگی روشها و عملیات شرکتهای عضو ، سندیکا اقدام به تشکیل کمیسیونها ، کمیته ها و کارگروههای تخصصی بر اساس پیشنهاد دبیرکل یا هر یک از اعضاء و در چارچوب مصوبات شورای عمومی می نماید .