در بازنشستگی و مستمری توسط (-1,060 امتیاز)
وقتی بیمه شده ای فوت می نماید در چه حالتی بازماندگان وی می توانند از مستمری فوت برخوردارشوند و به طور کلی در چه مواردی از فوت بیمه شده افراد خانواده و تحت تکفل متوفی مشمول استفاده از مستمری بازماندگان خواهند بود؟
1 پاسخ
توسط (49,340 امتیاز)

با سلام

فوت بیمه شده اعم از اینکه شخص متوفی از بیمه شدگان اجباری باشد یا بیمه شده اختیاری و صاحبان حرف و مشاغل آزاد و سایر بیمه شدگان قانون تامین اجتماعی ،اعم از اینکه فوت در اثر بیماری های عادی یا شغلی بوده و یا در نتیجه حادثه ناشی از کار و غیر ناشی از کار باشد بعد از فوت بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در یکی از حالات و موارد زیر از یک نوع مستمری  تحت عنوان مستمری بازماندگان برخوردار شده و این مستمری را به طور ماهانه دریافت خواهند داشت و سازمان تامین اجتماعی به عنوان متولی حمایت ازبازماندگان قانونی بیمه شده متوفی نسبت به  پرداخت مستمری تکلیف پیدا میکند

  1. اگر بیمه شده ای که از مستمری بازنشستگی استفاده می کند فوت نماید
  2. در صورت فوت بیمه شده از کار افتاده کلی مستمری بگیر
  3. در مواردی که بیمه شده در اثر حادثه ناشی از کار یا بیماری حرفه ای فوت نماید
  4. در صورتی  که بیمه شده به علت ابتلا به بیماری عادی و یا حوادث غیر ناشی از کار فوت کند مشروط براینکه در ده سال آخر حیات خود یعنی در ظرف ده سال قبل از فوت حداقل سابقه پرداخت حق بیمه یک سال کار را نزد سازمان تامین اجتماعی داشته باشد که در این رابطه نود روز آن یک سال سابقه پرداخت حق بیمه  نیز در آخرین سال حیات بیمه شده متوفی پرداخت شده باشد.