در سایت و سامانه وزارت کار توسط (-1,060 امتیاز)
منظور از ناظر استانی در طرح کارورزی چه سازمانی هست
1 پاسخ
توسط (328,530 امتیاز)
سلام بر اساس ماده 1 و ماده 9 آیین نامه اجرایی طرح کارورزی
ناظر استانی
ناظر استانی ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها می باشند.

وظایف ناظر استانی

نسبت به برنامه ریزی جهت اجرا و اطلاع رسانی فرآیند انجام طرح با استفاده از ظرفیت های رسانه های جمعی استان و کار گروه تخصصی اشتغال اقدام لازم به عمل آورد؛
در راستای تأمین مالی اجرای طرح، نسبت به جلب مشارکت و همکاری نهادهای حمایتی، مجریان استان، استانداری و سایر موارد مندرج در ماده ۶ آیین نامه اقدام لازم به عمل آورد؛
 با گزارش گیری از سامانه، نسبت به شناسایی نواقص و مغایرت های اطلاعاتی متقاضیان کارورزی و واحدهای متقاضی آموزش کارورز و پذیرنده اقدام نموده و به طرق مقتضی موارد را جهت رفع نواقص اطلاعاتی و ویرایش نهایی به اطلاع آنها برساند؛.
 نسبت به معرفی متقاضی کارورزی به سازمان جهت شرکت در دوره “دوره آشنایی با کارورزی” اقدام نماید؛
 پس از تطبیق تصویر مدارک ضمیمه شده متقاضی کارورز در سامانه با اصل آنها، هر سه نسخه قرارداد آموزشی را امضاء و یک نسخه از آن را در سوابق خود نگهداری نماید.
 نسبت به صدور کارت شناسایی عکسدار برای کارورز اقدام نماید.
 نسبت به معرفی کارورزان به صندوق / بانک عامل جهت افتتاح حساب اقدام نماید؛
 با گزارشگیری از عملکرد اجرای طرح و اخذ نظرات و مشکلات مطروحه مجریان استانی در سامانه، موارد و موانع مربوطه را جمع بندی و در کارگروه تخصصی اشتغال مطرح و درخصوص رفع آن پیگیری ها و اقدامات لازم را به عمل آورده و در صورت عدم رفع مشکلات، موارد را به اطلاع دستگاه ناظر برساند؛
در راستای اجرای ماده ۱۵ آیین نامه نسبت به پیگیری و اخذ گزارش عملکرد سازمان مشتمل بر تعداد مجوزهای آموزشی صادره/ لغو شده، تعداد استانداردهای در حال تدوین، نظارت بر کیفیت آموزشهای مهارتی و رعایت استانداردهای آموزشی در واحدهای پذیرنده، نتایج آزمون های ارزیابی مهارتی کارورزان، اقدام به عمل آورد؛
نسبت به طراحی، تدوین و اجرای برنامه بازدید از واحدهای پذیرنده با همراهی نمایندگان دستگاه های مجری، سازمان و استانداری در فواصل زمانی حداقل هر ۲ ماه یکبار اقدام نماید؛
از پوشش بیمه حوادث کلیه کارورزان موضوع ماده ۱۰ آیین نامه، توسط دستگاه مجری و انجام بهموقع موضوع (به نحوی که هیچ یک از کارورزان بدون بیمه مذکور شروع به آموزش ننمایند) اطمینان حاصل نماید؛
سهمیه پذیرش کارورز توسط واحد پذیرنده براساس تعداد کارکنان و سهمیه تشویقی را به نحوی تعیین نماید که از سقف ظرفیت آموزشی واحد پذیرنده که توسط سازمان مشخص و اعلام شده است تجاوز ننماید؛
نسبت به بررسی صورت وضعیت کمک هزینه کارورزان به شرح زیر اقدام نماید:
الف- احصاء فهرست کارورزانی که در ماه پایانی دوره آموزشی هستند، مطالبه گواهی آزمون “دوره آشنایی با کارورزی” کارورزان و معرفی آنها به سازمان جهت اخذ آزمون مهارتی پایان دوره؛
ب- احصاء فهرست کارورزانی که نسبت به واریز کمک هزینه سهم واحد پذیرنده اعتراض دارند و رسیدگی به اعتراض آنها؛
ج- ارسال گزارش صورت وضعیت کمک هزینه کارورزان به صندوق/بانک به استثناء موارد مندرج در بندهای الف، به جهت پرداخت کمک هزینه سهم دولت.
براساس گزارشات ارسالی از سوی مجریان استانی نسبت به تهیه و ارسال لیست کارورزانی که دوره کارورزی خود را به اتمام رساندهاند در فواصل زمانی هر پانزده روز یکبار به سازمان برای اخذ آزمون مهارتی اقدام نماید؛
در مقاطع زمانی هر شش ماه یکبار نسبت به تهیه گزارش کل کمک هزینه پرداخت شده به کارورزان و در خواست ۲ درصد آن از دستگاه ناظر برای تامین هزینه های نظارتی طرح و توزیع آن به شرح زیر اقدام نماید:
الف- حداکثر ۵۰ درصد برای تأمین هزینه های نظارتی خود؛
ب- حد اکثر ۲۵ درصد برای تأمین هزینه های نظارتی مجری استانی؛
ج- حد اکثر ۲۵ درصد برای تأمین هزینه های نظارتی سازمان.
در صورت لزوم برای استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی جهت نظارت بر انجام طرح نسبت به انعقاد قرار داد با آنها اقدام نماید؛
تبصره: در صورتی که ناظر استانی به منظور انجام نظارت از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده نماید هزینه مربوط از محل هر کدام از هزینه های نظارتی فوق قابل پرداخت است؛
پیگیری برای دریافت گزارش از مجری استانی در مقاطع زمانی هر ماه یکبار از نتایج ارزیابی مهارتی از کارورزانی که استاندارد آموزش مهارتی آنها ظرف مدت ۳ ماه توسط سازمان تهیه نشده و مجری استانی راساً نسبت به ارزیابی مهارتی آنها اقدام نموده، به عمل آورد؛
ضمن خاتمه دادن به دوره آموزشی کارورزی که:
بیشتر از سه ماه دوره کارورزی را طی نموده و به علت غیبت بیش از ۱۵ روز خاتمه آموزش آنها توسط واحد پذیرنده اعلام شده است؛
در سه مرحله بازدید از واحد پذیرنده حضور نداشته است؛
وی را به سازمان جهت اخذ آزمون مهارتی معرفی نماید؛
در مورد کارورزانی که کمتر از سه ماه دوره کارورزی را طی نموده و با دو بار مراجعه به واحد پذیرنده عدم حضور وی ثبت گردد یا غیبت بیش از ۱۵ روز داشته و پایان آموزش آنها اعلام شده باشد ضمن خاتمه دوره آموزشی در واحد پذیرنده مربوط، نسبت به راهنمایی آنها برای ارائه درخواست دوره کارورزی با حداکثر مدت ۸ ماه به واحد پذیرنده دیگر اقدام نماید. رعایت سقف حداکثر ۱۲ ماه برای طول مدت کارورزی الزامی است.
با تشکیل کمیته ای با دعوت از نمایندگان واحد پذیرنده و مجری استانی نسبت به بررسی و اعلام نظر برای موارد اختلاف بین کارورز و واحدپذیرنده اقدام نماید.