در سایت و سامانه وزارت کار توسط (-1,060 امتیاز)
منظور از دستگاه ناظر در طرح کارورزی چه سازمانی هست
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)
سلام بر اساس ماده 1 و ماده 9 آیین نامه اجرایی طرح کارورزی

دستگاه ناظر
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد که مسئولیت نظارت بر اجرای صحیح این آیین نامه و دستور العمل های مربوط را بر عهده دارد.

وظایف دستگاه ناظر

 نسبت به تهیه و راه اندازی سامانه کارورزی و همچنین اخذ بازخورد از کاربران سامانه جهت اصلاح و به روز رسانی آن اقدام نماید؛
حداکثر تا پایان دیماه هر سال نسبت به ارائه پیشنهاد در خصوص میزان کمک هزینه کارورزی سال آینده (موضوع ماده ۸ آیین نامه) توسط تیم کارشناسی متشکل از کارشناسان دبیرخانه شورایعالی اشتغال و دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال اقدام و آن را به مقام عالی وزارت جهت تایید ارائه نماید؛
در خصوص پیش بینی بودجه مورد نیاز برای اجرای طرح با توجه به اهداف کمی پیش بینی شده و میزان کمک هزینه تعیین شده برای سهم دولت، اقدام و پیگیری های لازم را به عمل آورد؛
پیگیری ها و دفاع لازم را از طریق تهیه گزارشهای توجیهی و حضور در جلسات ذیربط برای تخصیص بودجه پیش بینی شده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به عمل آورد؛
برای جلب و جذب حمایتها و کمک های بلاعوض سازمانهای حمایتی، موسسات خیریه، نهادهای عمومی غیر دولتی و خیرین، رایزنی نماید
 بانک/ صندوق عامل را تعیین و ضمن انعقاد تفاهم نامه با آن نهاد مالی، منابع مالی موضوع بند ۱ ماده ۶ آیین نامه (بودجه دولت) را بهحساب اعلام شده از سوی آن بانک / صندوق واریز نماید؛
 حساب جداگانهای در بانک/ صندوق بهمنظور واریز منابع مالی بند ۲ ماده ۶ آیین نامه افتتاح نماید؛
 سهمیه آموزش کارورز هر استان را با توجه به منابع مالی، اهداف کمی و شاخصهای مرتبط تعیین نماید؛
 ضمن بررسی گزارشهای ارسالی ناظران استانی در خصوص کمک هزینه پرداختی به کارورزان در مقاطع هر شش ماه یکبار، هزینه های نظارتی طرح به میزان دو درصد هزینه های مذکور را بهحساب آنها واریز نماید؛
در طول اجرای طرح ضمن اخذ بازخورد از ناظران استانی در خصوص آیین نامه با تشکیل کارگروه های کارشناسی پیشنهادات واصله را بررسی و نسبت به اعمال پیشنهادات و طرح آن در کمیسیون تخصصی شورایعالی اشتغال اقدام و پس از تصویب به واحدهای اجرایی تابعه و نهادهای ذیربط طرح جهت اجرا ابلاغ نماید؛
 در صورت لزوم جهت تایید پرداخت کمک هزینه کارورزی به ناظر استانی تفویض اختیار نماید؛
 با بهره گیری از گزارشهای دریافتی نسبت به تهیه و تدوین گزارش تحلیلی در سطح ملی در پایان هر سال جهت ارائه به شورایعالی اشتغال اقدام نماید؛
 در صورت لزوم جهت نظارت عالیه بر انجام طرح از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده نماید؛
 پیگیری های لازم به منظور اخذ گزارش ملی سالانه در خصوص نظارت بر کیفیت آموزشهای مهارتی، رعایت استانداردهای آموزشی، تعداد مجوزهای آموزشی صادره برای واحدهای متقاضی آموزش کارورزی نتایج آزمون های مهارتی از سازمان را به عمل آورد؛
 ضمن پیگیری تدوین دستورالعمل اجرایی نحوه صدور مجوز و اجرای دوره در واحدهای کارورزی و توسعه مهارت توسط سازمان، همکاری و مشارکت لازم را در مراحل تدوین و اصلاح آن به عمل آورده و در تدوین استاندارد آموزشی دوره “دوره آشنایی با کارورزی” نیز با سازمان همکاری نماید؛
در خصوص تهیه و تنظیم فرم های ارزیابی و نظارت بر اجرای طرح با دستگاه های مجری هماهنگی لازم را به عمل آورد.؛
 در راستای کاهش هزینه سرانه بیمه کاورزان با تعیین پوششهای بیمهای مناسب نسبت به انعقاد تفاهم نامه با یکی از شرکتهای بیمه گر در خصوص بیمه (حادثه- مسئولیت مدنی) اقدام به عمل آورد تا مجری استانی در قالب تفاهم نامه مذکور نسبت به انعقاد قرارداد برای کاورزان مشغول آموزش در واحد های پذیرنده تحت پوشش اقدام نماید.