در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
اگر شخصی بدون انجام آزمایشات پزشکی بواسطه کار در کارگاهی شماره بیمه گرفته باشه ( با تعهد دادن به اینکه بعدا آزمایشات را انجام خواهد داد اما به تعهدش عمل نکند و آزمایشات روی پرونده بیمه اش نباشد) چه تبعاتی ممکن است برای کارفرما پیش آید؟
1 پاسخ
توسط
الزام بیمه شده به انجام معاینات قبل از استخدام به عهده کارفرماست و تبعات آن نیز به کارفرما بر می گردد. متن ماده 90 قانون تامین اجتماعی :

"افراد شاغل‌ در كارگاهها بايد قابليت‌ و استعداد جسماني‌متناسب‌ با كارهاي‌ مرجوع‌ داشته‌ باشند بدين‌ منظور كارفرمايان‌مكلفند قبل‌ از به‌ كار گماردن‌ آنها ترتيب‌ معاينه پزشكي‌ آنهارا بدهند.

در صورتي‌ كه‌ پس‌ از استخدام‌ مشمولين‌ قانون‌ معلوم‌ شود كه‌نامبردگان‌ در حين‌ استخدام‌ قابليت‌ و استعداد كار مرجوع‌ رانداشته‌ و كارفرما در معاينه‌ پزشكي‌ آنها تعلل‌ كرده‌ است‌ و بالنتيجه‌ بيمه‌شده‌ دچار حادثه‌ شده‌ و يا بيماريش‌ شدت‌ يابد، سازمان‌ مقررات‌ اين‌ قانون‌را درباره‌ بيمه‌شده‌ اجرا و هزينه‌هاي‌ مربوط‌ را از كارفرماطبق‌ ماده‌ 50 اين‌ قانون‌ مطالبه‌ و وصول‌ خواهند نمود."

 تذکر: دربرخی موارد علت از کار افتادگی و یا فوت بیمه شده ارتباط مستقیم به عدم انجام معاینات قبل از استخدام نداشته و یا برخی از بیمه شدگان با توجه به نوع بیمه پردازی آنان فاقد کارفرما و یا رابطه کارگری و کار فرمائی می باشند، لذا موضوع جرائم و خسارات منتفی خواهد بود.