در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
در صورتي كه بيمه‌گر به علت سرقت كلي يك خودرو خسارت آن را پرداخت نمائيد و پس از پرداخت خسارت خودرو كشف گردد حال خودرو كشف شده متعلق بیمه‌گذار است یا بیمه‌گر، نحوه پرداخت به چه صورت خواهد بود؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
(ماده3 ، تبصره 1 ماده 4 آيين‌نامه شماره 31 مصوب 20/02/1372 و تبصره 5 ماده 19 آئين‌نامه53 شوراي عالي بيمه مصوب 09/12/1384)

در اين قبيل موارد كه بيمه‌گر خسارت بيمه‌گذار را پس از كسر كسورات قانوني پرداخت نموده است، بيمه‌گر موظف است تا يك سال پس از پرداخت خسارت وسيله نقليه سرقت شده و انتقال مالكيت آن به بيمه‌گر، وسيله نقليه مذكور پيدا شده را با رعايت آيين نامه بازيافت به فروش برساند و سهم بيمه‌گذار از مبلغ بازيافتي را با توجه به درصدي كه از خسارت پرداختي كسر كرده است به وي پرداخت نمايد.

 پس از يكسال بيمه گر تعهدي نخواهد داشت هر چند که باز هم بیمه گذار در خرید اموال بازیافتی نسبت به سایرین مقدم می‌باشد.

در صورت که خود بیمه گذار خواستار خودروی مکشوفه باشد می بایست مبلغ خسارت دریافتی را به بیمه‌گر عودت داده و در عوض شرکت بیمه خودرو را مجدداً به وی تحویل می دهد.

از آنجائی که شرکت بیمه در خصوص خوردوی کشف شده از زمان تشکیل پرونده تا پرداخت خسارت دچار هزینه های اداری و کارشناسی (تحت عنوان هزینه های بالا سری) شده است آن مبالغ را محاسبه نموده و از بیمه گذار دریافت می نماید.