در دیه و بیمه خودرو توسط
باسلام .درسال 23/2/93 تصادف منجر به فوت بوده ودرفروردین 94 رای قطعی مبنی برپرداخت دیه صادر شده تمامی مدارک مورد نیاز به بیمه پاسارگاد تحویل شده متاسفانه درپایان سال 94 دیه پرداخت نشده ودرسال 95 موقع پرداخت بیمه براساس تعهد بیمه نامه پرداخت میکند وشرط اصلی پرداخت هم رضایت محضری میباشد ایا بینه همچین حقی دارد ومیتواند دیه راتاپایان سال 95 ندهد اگر پایان سال 95 بده ایا میتوان به نرخ روز مطالبه کرد ودرنهایت باید چکار کرد چرا بیمه اینقدر اذیت میکنه آیا اگر نزدیک ترین کسای مسولین بیمه هم درتصادف فوت کنه بازم روال همینه .چرا هیچکس جواب گو نیست ..فاتحه باید خوند تو این قانون ومقررات ..خواهشا راهنمایی کنید چکار کنیم چراکه بیمه پاسار گاد به نامه دادگستری وقاضی هم توجهی نمیکنه ...
3 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

استناد به قوانین و دستورالعملهای مربوط به قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مورخ 1387/04/16 و مادتین 31،30 و32 قانون بيمه اجباري خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه مصوب 1395/02/20 مهلت پرداخت خسارت بسته به مراجعه مستقیم بدون صدور رأی و یا مراجعه پس از قطعیت رأی خواهد بود که به شرح ذیل پرداخت صورت خواهد گرفت:

مراجعه بصورت مستقیم(بدون صدور رای):

در این قبیل موارد شرکتهای بیمه و صندوق تامین خسارتهای بدنی مکلفند حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز، خسارت متعلقه را پرداخت کنند.

مراجعه بصورت غیرمستقیم(پس از قطعیت رای دادگاه):

در حوادث منجر به خسارت بدنی، زیان دیده، اولیای دم یا وراث قانونی موظفند پس از قطعی شد مبلغ خسارت برای تکمیل مدارک به منظور دریافت خسارت ، به بیمه گر مراجعه کنند. و بیمه گر موظف است حداکثر بیست روز از تاریخ قطعی شدن مبلغ خسارت(قطعی شدن رای دادگاه) مبلغ خسارت را به زیان دیده یا وراث آن پرداخت نماید.

و یکی از مادتینی که خسارت های قابل از لازم الاجراء شدن قانون بیمه اجباری مورخ 1395/02/20را شامل می شود ماده 32 آن می باشد که در این صورت شرکتهای بیمه و صندوق در صورت عدم پرداخت مکلفند طی مدت بیست روز خسارت زیان دیدگان را جبران نمایند.

 چنانچه به رغم کامل بودن اوراق شرکت های بیمه یا صندوق تأمین خسارت های بدنی پس از مدت پانزده روز (مراجعه مستقیم بدون رای) یا بیست روز(پس از قطعیت رای) خسارت زیان دیدگان پرداخت ننماید به پرداخت جریمه ای معادل نیم در هزار به ازای هر روز تأخیر در حق   زیان دیده یا قائم مقام وی محکوم می شود ولیکن لازم به ذکر است پرداخت این جریمه مشمول حوادثی می گردد که تاریخ صدور بیمه نامه پس از 1395/03/29 یعنی تاریخ لازم الاجراء شدن قانون بیمه اجباری مصوب 1395/02/20می باشد.

************

چنانچه پس از مراجعه به شرکت بیمه و عدم پرداخت دیه بصورت یوم الاداء می توانید از قوانین زیر استفاد بنمائید.

(ماده 26 دستورالعمل ماده 3 (امور کیفری) رياست قوه قضاييه مصوب 1395/08/30 ماده 15 قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل اشخاص ثالث مصوب 1387/04/16 ،تبصره 1 ماده 4، ماده 10 ، تبصره 1 ماده 10دستورالعمل اجرایی ماده 14 قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسؤولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل اشخاص ثالث مصوب 1389/06/21وزيران عضو كميسيون امور اجتماعي و دولت الكترونيك ، بند 6/3 دستورالعمل تسريع در پرداخت خسارت جانى بيمه شخص ثالث‏ بخشنامه شماره 6257/ 86/ 1 مورخ 5/ 6/ 1386 رئيس قوه قضائيه به رؤساى كل دادگسترهاى سراسر كشور و ماده 31،32 ، 33 قانون بيمه اجباري خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشي از وسايل نقليه مصوب 1395/02/20)