در دیه و بیمه خودرو توسط
بنده درسال۱۳۸۷تصادف منجر به جرح داشتم نظربه اینکه مقصر حادثه شناخته‌شده ومحکومبه پرداخت دیه گردیدم.نظربه اینکه مراحل سیرپرونده وصدورحکم درسال۱۳۹۲ به طول انجامید.واجرای حکم پرداخت دیه توسط دادگاه میبایدبه نرخ روزپرداخت میشد.لاکن بیمه  از پرداخت دیه به نرخ روز سرباز.زده وبنده مجبوربه پرداخت مابه‌التفاوت دیه ازجیب خودم شدم.لطفاراهنمایی فرمایید.باتشکر.سردارآ بادی
2 پاسخ
توسط

در قانون مدنی و قوانین شرعی دیه به عنوان یوم الاداء قید شده یعنی اینکه دیه باید براساس نرخ روز مورد تائید قوه قضائیه به حادثه دیده پرداخت شود لذا گر پرداخت بخشی یا تمام دیه به علت طولانی شدن دادرسی به سال بعد موکول شود خسارت باید براساس نرخ جدید دیه در همان سال پرداخت گردد. با توجه به نکات ذکر شده، شرکت بیمه فقط مبلغ دیه خریداری در سال وقوع حادثه را پرداخت خواهد نمود و مابه التفاوت متوجه بیمه گذار خواهد بود، متاسفانه.  البته با کسب رضایت از خانواده متوفی می تونید مبلغ مابه التفاوت را پرداخت نفرمایید.

توسط (110 امتیاز)
با سلام
شما فرمودین که اگر راننده مقصر باشد بیمه مابه تفاوتی پرداخت نمیکند.
بنظر این دو مورد مشابه هستند ولی جواب ها متفاوت است.
https://www.bidbarg.com/bimeh/21683/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D9%87-%D8%B9%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%DB%8C%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%DB%8C%D9%85-%D9%85%D8%A7%D8%A8%D9%82%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%85
توسط (328,530 امتیاز)
سلام در این سوال به میزان تعهدات خریداری شده توسط شما اشاره شده و در سوال دیگر به دریافت علی الحساب دیه از شرکت بیمه که این دو با هم متفاوت است
شما می توانید بیمه نامه خود را مطالعه نمایید در آن حداکثر مبلغ پرداختی توسط شرکت بیمه درج شده است و شرکت بیمه از آن مبلغ بیشتر پرداخت نمی کند