در دیه و بیمه خودرو توسط
با سلام
آیا میتوان بیمه نامه را بنام شخص دیگری بجز مالک خودرو گرفت؟
و درصورتیکه ماشینی فروحته می شود و بیمه نامه بنام مالک قبلی است آیا نیاز به انجام کاری هست؟
اگر بیمه نامه بنام مالک قبلی بماند مشکلی دارد؟
1 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)
با درود
طبق قانون بیمه شخص ثالث

ماده ۲) كليه دارندگان وسايل نقليه موضوع اين قانون اعم از اينكه اشخاص حقيقي يا حقوقي باشند مكلفند وسايل نقليه خود را در قبال خسارت
بدني و مالي كه در اثر حوادث وسايل نقليه مذكور به اشخاص ثالث وارد مي شود حداقل به مقدار مندرج در ماده ( ۸ ) اين قانون نزد شركت بيمه
اي كه مجوز فعاليت در اين رشته را از بيمه مركزي داشته باشد، بيمه كنند.
تبصره ۱-  دارنده از نظر اين قانون اعم از مالك و يا متصرف وسيله نقليه است و هر كدام كه بيمه نامه موضوع اين ماده را تحصيل كند تكليف از
ديگري ساقط مي شود.

هیچ فرقی نمیکند بیمه به نام چه کسی باشد
اما چنانچه بیمه نامه به  نام خودتان باشد پس از فروش خودرو میتوانید از تخفیف های سالهای عدم خسارت استفاده کنید

ماده۶ ـ از تاريخ انتقال مالكيت وسيله نقليه، كليه حقوق و تعهدات ناشي از قرارداد بيمه موضوع اين قانون به انتقال گيرنده منتقل مي شود و انتقال گيرنده تا پايان مدت قرارداد بيمه، بيمه گذار محسوب مي شود.

تبصره ـ كليه تخفيفاتي كه به واسطه «نداشتن حوادث منجر به خسارت» در قرارداد بيمه موضوع اين قانون اعمال شده باشد، متعلق به انتقال دهنده است. انتقال دهنده مي تواند تخفيفات مذكور را به وسيله نقليه ديگر از همان نوع، كه متعلق به او يا متعلق به همسر، والدين يا اولاد بلاواسطه وي باشد، منتقل كند. آيين نامه اجرائي اين تبصره به پيشنهاد بيمه مركزي و تأييد شوراي عالي بيمه به تصويب هيأت وزيران مي رسد.