در مرخصی زایمان و استعلاجی توسط
تفاوت استعلاجی بابت دوره بارداری با سایر استعلاجی ها در چیست؟
1 پاسخ
توسط (15,920 امتیاز)

با سلام و وقت بخیر

الف-مرخصی استحقاقی

در مقررات قانون کار محدودیتی برای گرفتن مرخصی استعلاجی کارگران مشمول قانون کار پیش‌بینی نشده و به هر میزان که پزشک معالج تجویز کرده باشد امکان استفاده از مرخصی استعلاجی وجود دارد مضاف اینکه این نوع مرخصی‌ها اعم از اینکه کوتاه مدت یا دراز مدت باشد تابع ضوابط و مقررات قانون تامین اجتماعی است.
نکته: مدت مرخصی استعلاجی در صورت تایید سازمان تامین اجتماعی جزو سوابق کار و بازنشستگی کارگران محسوب می‌شود.

-        مرخصی استحقاقی 26 روز در سال است که با احتساب 4 روز جمعه 30 روز می شود(ماده 64)

-        سایر روزهای تعطیل جزء ایام مرخصی محسوب نخواهد شد.(ماده  64 قانون کار)

-        برای کار کمتر از یکسال مرخصی به نسبت مدت کار محاسبه می شود(ماده 64)

-        در صورت عدم توافق کارگر و کارفرما در مورد زمان مرخصی کارگر نظر اداره کار و امور اجتماعی محل لازم الاجراست.(ماده 69)

-        کارگر تنها می تواند 9 روز از مرخصی سالانه خود را ذخیره نماید.(ماده 66)

-        در صورت تنظیم مرخصی کارگران (سه ماه آخر هر سال برای سال بعد با تایید شورای اسلامی کار)در روزهای سال امکان جابجایی مرخصی بین خود کارگران وجود دارد.(ماده 69)

-        در صورت بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی، تعطیلی کارگاه یا فوت کارگر مطالبات بابت مرخصی استفاده نشده به کارگر یا ورثه پرداخت می شود.(ماده 71)

-        در صورت استعفا و ترک کار مطالبات بابت مرخصی های باقیمانده به کارگر تعلق نمی گیرد.

-        کارگران کارمزد برای روزهای جمعه و تعطیلات رسمی و مرخصی استحقاق دریافت مزد بر اساس میانگین کارمزد در روزهای کارکرد آخرین ماه را دارند.(ماده 34)

ب- مرخصی بارداری

-مرخصی زایمان برای وضع حمل های یک قلو 6 ماه و برای وضع حمل های دو قلو و بیشتر یکسال می باشد.

-  پس از مرخصی زایمان کارگر زن به کار سابق خود بازمی گردد(تبصره1 ماده 76)

- مرخصی زایمان جزو سوابق زن کارگر محسوب و در این مدت از طرف سازمان مذکور غرامت ایام بارداری به بیمه شده پرداخت می شود.(67 قانون تامین اجتماعی)