باز هستیم
مشاوره بیمه یا اداره کار
021-91023784
واتساپ
+1 امتیاز
3,881 بازدید
در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
دوباره دسته بندی کردن توسط
ایا بیمه میتواند برخلاف حکم قاضی برای پرداخت دیه اقدام کند؟
1 پاسخ
0 امتیاز
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام. خیر نمیتواند. اگر بیمه تعیین میکرد که دیگر نیازی به رای دادگاه نبود. فقط پزشک معتمد بیمه گر  در خسارت های بدنی و هزینه های پزشکی روی نظر پزشک قانونی میتواند نظر دهد و آن را تایید یا کمتر از آن را تایید کند.

هر زمانی که حکم قطعی صادر شود باید دیه بر اساس همان سال پرداخت گردد به دلیل اینکه دیه یوم الادا میباشد لذا باید بر مبنای دیه سال 95 پرداخت شود. میزان دیه را بعد از گواهی پزشکی قانونی دادگاه تعیین خواهد کرد.

در صورتی که بیمه گر در پرداخت مبلغ دیه تعیین شده پیش از افزایش نرخ آن محکوم شده باشد، دیه گیرنده می تواند پس از دریافت دیه به مبلغ سال گذشته با شکایت از بیمه گر در محاکم عمومی نسبت به اخذ مابه تفاوت نرخ دیه سال گذشته و سال جدید اقدام کند.

شرکت های بیمه در حوادث منجر به فوت، در صورت مطالبه اولیای دم یا قائم‌مقام متوفی یا درخواست مسبب حادثه بدون نیاز به رأی مراجع قضائی، پس از دریافت گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی، یا پلیس‌راه و در صورت لزوم گزارش سایر مقامات انتظامی و پزشکی قانونی بیمه‌گر وسیله نقلیه مسبب حادثه و یا صندوق حسب مورد می‌توانند خسارت بدنی را به ورثه قانونی متوفی با رعایت ماده (31) این قانون بپردازند.

ماده31ـ بیمه‌گر و صندوق حسب مورد مکلفند حداکثر پانزده روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز، خسارت متعلقه را پرداخت کنند.

ماده32ـ در حوادث منجر به خسارت بدنی، زیان‌دیده، اولیای دم یا وراث قانونی موظفند پس از قطعی‌شدن مبلغ خسارت برای تکمیل مدارک به منظور دریافت خسارت، به بیمه‌گر مراجعه کنند. بیمه‌گر مکلف است حداکثر ظرف مدت بیست روز از تاریخ قطعی‌شدن مبلغ خسارت،‌ مبلغ خسارت را به زیان‌دیده پرداخت و در صورت عدم مراجعه وی در مهلت مذکور نزد صندوق تودیع و قبض واریز را به مرجع قضائی مربوط تحویل دهد. در این‌صورت تعهد بیمه‌گر و مسبب حادثه، ایفاءشده تلقی می‌شود. صندوق مکلف است بلافاصله پس از درخواست زیان‌دیده مبلغ مذکور را عیناً به وی پرداخت نماید.
تبصره1ـ در مواردی که صندوق مطابق مقررات این قانون رأساً مکلف به پرداخت خسارت بدنی است، پس از قطعی‌شدن مبلغ خسارت چنانچه زیان‌دیده یا قائم‌مقام وی، تا بیست روز پس از ابلاغ اظهارنامه رسمی به وی برای دریافت خسارت به صندوق مراجعه نکند، مبلغ مذکور به‌عنوان امانت نزد صندوق باقی مانده و در زمان مراجعه زیان‌دیده یا قائم‌مقام قانونی وی عیناً پرداخت می‌شود.
تبصره2ـ در مواردی که رأی صادرشده از دادگاه بدوی، صرفاً از جنبه عمومی مورد تجدیدنظرخواهی قرارگرفته باشد، زیان‌دیده یا وراث قانونی و بیمه‌گر یا صندوق باید طبق مفاد این ماده اقدام کنند.
تبصره3ـ ملاک قطعی‌شدن میزان خسارت موضوع این ماده، قطعیت حکم دادگاه است.
ماده33ـ چنانچه بیمه‌گر یا صندوق به رغم کامل بودن مدارک، تکلیف مقرر در ماده (31) این قانون را انجام ندهند و در پرداخت خسارت تأخیر کنند و یا بیمه‌گر تکلیف مقرر در ماده (32) این قانون را انجام ندهد، به پرداخت جریمه‌ای معادل نیم در هزار به‌ازای هر روز تأخیر در حق زیان‌دیده یا قائم‌مقام وی محکوم می‌شود.


با احترام
برای دریافت مشاوره بیمه اینجا کلیک کنید

مشاوره های مشابه

مشاوره رایگان
0 امتیاز
1 پاسخ 2,125 بازدید
+2 امتیاز
1 پاسخ 1,347 بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 96,296 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 464 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 7,487 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 2,020 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 701 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 23,353 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 1,141 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 4,849 بازدید
+1 امتیاز
1 پاسخ 4,687 بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 11,440 بازدید
سوال شده مرداد 20, 2016 در دیه و بیمه خودرو توسط ولی لازمی
+1 امتیاز
1 پاسخ 1,984 بازدید
+1 امتیاز
2 پاسخ 2,969 بازدید

دسته بندی ها

تماس با بیدبرگ
درباره بیدبرگ
قوانین بیدبرگ

.
.
...