در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام

حدود یکسال است که کارفرما نه حقوقی به ما داده نه بیمه ای ما رو رد کرده الان هم اعلام ورشکستگی کرده کلی هم طلب کار داره آیا ما می تونیم حقوق مون رو ازش بگیریم
1 پاسخ
توسط (330,690 امتیاز)

سلام مزد کارگر(کلیه مطالبات) جزء دیون ممتازه است ، بنابراین چنانچه کارفرما فوت کرده یا ورشکست شود، در ابتدا حقوق و مزایای کارگر از ماترک و اموال او برداشته و به کارگر پرداخت می گردد. (ماده 226 قانون امور حسبی 2/4/1319و ماده 658قانون تصفیه امور ورشکستگی مصوب 24/4/1318)
علاوه بر این در صورت بدهی کارگر به کارفرما فقط می توان مازاد بر حداقل مزد را به موجب حکم دادگاه برداشت کرد. این برداشت نباید از یک چهارم کل مزد کارگر بیشتر باشد. نفقه افراد واجب النفقه کارگر از این قاعده مستثنی و تابع مقررات قانون مدنی است. ( نفقه شامل مسکن، البسه، غذا و اثاث به قدر رفع حاجت می باشد)

تشریح جزییات کسر حق بیمه و مالیات از حقوق