در لیست بیمه توسط
با سلام اگر بازنشسته ای را استخدام کنیم آیا برای او نیز باید بیمه رد کنیم
1 پاسخ
توسط
با سلام هر کسی که نزد کارفرمایی، در چهارچوب قانون کار اشتغال به کار دارد، فارغ از اینکه بازنشسته باشد یا خیر و در صورت بازنشسته بودن، بازنشسته تأمین اجتماعی باشد یا صندوق‌های بازنشستگی دیگر، بر اساس ماده 148 قانون کار، کارفرما مکلف است شخص مزبور را بر اساس قانون تأمین اجتماعی بیمه کند.

تا این مرحله، بیمه کردن کارگر، حتی در صورت بازنشسته بودن وی، تکلیف قانونی بر عهده کارفرماست؛ اما بر اساس قوانین مربوط به نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشستگی، و بنا به صراحت بخشنامه «چگونگی نقل و انتقال حق بیمه یا کسور بازنشستگی از سایر صندوق‌ها به صندوق تأمین اجتماعی و بالعکس و موارد مرتبط با استرداد حق بیمه بابت در خصوص افرادی که بازنشسته دولتی هستند، بخشی از حق بیمه پرداخت شده به سازمان تأمین اجتماعی، به کارفرمای خصوصی این بازنشستگان مسترد می‌شود و این بدان معناست که اگر بازنشسته دولتی در کارگاه‌های بخش خصوصی شاغل شود حق بیمه مکسوره از ایشان موجب شمول بازنشستگی نسبت به این افراد نمی‌شود.
به عبارت ساده‌ تر کارفرمای بخش خصوصی در قبال استخدام بازنشسته دولتی قانوناً مکلف به کسر حق بیمه است.
حق بیمه این بازنشستگان که سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شده است به کارفرما مسترد خواهد شد.
صرفاً آن بخش از حق بیمه پرداختی که مربوط به سهم درمان و همچنین تعهدات قانونی پرداخت شده است قابل استرداد نیست.
استرداد حق بیمه این افراد بدان معناست که ایام بیمه‌پردازی بازنشستگان دولتی به سازمان تأمین اجتماعی موجب تعلق بازنشستگی ایشان نزد سازمان مزبور نمی‌شود.
با همه این اوصاف، اگر همچنان این اعتقاد وجود دارد که کارفرمای بخش خصوصی بابت به‌کارگیری بازنشسته دولتی تکلیفی به اعمال بیمه تأمین اجتماعی ندارد قطعاً باید این استثنا از طریق قانون احصا شده باشد.