اشخاص حقوقی و شرکت ها بعد از دریافت کد رهگیری مالیاتی و ثبت نام اظهارنامه مالیاتی می توانند نسبت به ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. در ادامه آموزش نحوه پر کردن ، ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت ها را توضیح داده ایم.
فهرست موضوعات
- مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1402
- سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
- اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت یا اظهارنامه صفر
- ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
- ثبت اظهارنامه مالیاتی 1402 اشخاص حقوقی
- نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی عملکرد 1402
- تایید نهایی و دریافت کد رهگیری اظهارنامه مالیاتی
- اصلاح اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی پس از ارسال
- پرداخت مالیات اشخاص حقوق و شرکت ها
- روشهای پرداخت مالیات اشخاص حقوقی و شرکت ها
- چاپ و مشاهده اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
- نحوه محاسبه مالیات اشخاص حقوقی
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی 1402
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکت ها، 4 ماه پس از پایان سال مالی می باشد. برای سال 1402، این مهلت تا تاریخ 31 تیر 1403 می باشد.
سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
درصورتی که در سامانه خدمات الکترونیک مالیاتی به آدرس tax.gov.ir ثبت نام نکرده اید برای تشکیل پرونده مالیاتی ابتدا از طریق سامانه خدمات الکترونیک مالیاتی پیش ثبت نام و ثبت نام خود را تکمیل نمایید.
برای آموزش ثبت نام خدمات الکترونیک مالیاتی بر روی لینک زیر کلیک کنید:
سامانه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی
ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
برای ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی ابتدا از طریق لینک زیر به درگاه ملی خدمات الکترونیک به آدرس my.tax.gov.ir وارد شوید.
نحوه ورود به سامانه ارسال اظهارنامه مالیاتی: my.tax.gov.ir
ثبت اظهارنامه مالیاتی 1402 اشخاص حقوقی
بعد از ورود به سامانه ارسال اظهارنامه مالیاتی از منوی سمت راست، ابتدا «پروندههای مالیاتی» و سپس «پروندههای درآمد» را انتخاب نمایید. سپس با انتخاب جزییات پرونده برای پرونده مالیاتی که قصد ارسال اظهارنامه برای آن دارید نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنید. بعد از انتخاب پرونده مالیاتی که قصد ارسال اظهارنامه مالیاتی برای آن دارید بر روی گزینه " ورود به اظهارنامه اشخاص حقوقی " کلیک کنید.
اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت یا اظهارنامه صفر
اشخاص حقوقی که دارای پرونده مالیاتی هستند. اما به هر دلیلی فعالیت تجاری یا اقتصادی ندارند نیز موظف می باشند. هر ساله گزارش عدم عملکرد خود را به اداره مالیات اعلام نمایند.
توجه داشته باشید که صرف ارائه نامه عدم فعالیت به اداره مالیات کفایت نمیکند و هرساله می بایست نسبت ارسال اظهارنامه عدم فعالیت اقدام کنید، در غیر اینصورت جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی می شوید.
همچنین درصورتی که تراکنش بانکی از طریق کارتخوان، درگاه یا ... داشتید امکان ارسال اظهارنامه مالیاتی عدم فعالیت را ندارید و اظهارنامه عدم فعالیت را ارسال نکنید.
نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی عملکرد 1402
در این مرحله اشخاص حقوقی و شرکت ها باید فرمها و جداول اظهارنامه را بر اساس عملکرد خود در سال گذشته تکمیل نمایند.
شما تنها قادر به تکمیل جداول اطلاعاتی و مالی خود مانند اطلاعات سود و زیان و ترازنامهای هستید؛ سایر اطلاعات به صورت خودکار از سامانههای دیگر در اظهارنامه بارگذاری میشوند. نمونه اطلاعات دریافتی از سایر سامانهها عبارتند از:
- اطلاعات مربوط به دفاتر قانونی (پلمپ دفاتر) از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
- اطلاعات صادرات و واردات از سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران
- اطلاعات ابرازی مربوط به عملکرد سال قبل از سامانه اظهارنامه عملکرد سال قبل
توجه : در صورتی که در حین تکمیل اطلاعات اظهارنامه نیاز به تغییر مشخصات خود که قبلا آن را در سامانه ثبت نام درج نموده اید ، باشد می توانید پس از انجام تغییرات مورد نیاز خود در سامانه ثبت نام مالیاتی ، با کلیک بر روي کلید "دریافت اطلاعات از سامانه ثبت نام" که در صفحه اول موجود می باشد، این تغییرات را در اظهارنامه خود اعمال نمایید.
تایید نهایی و دریافت کد رهگیری اظهارنامه مالیاتی
قبل از تایید نهایی و ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت اطلاعات مندرج در فرمهای اظهارنامه مالیاتی را بررسی کنید. بدین منظور می توانید نسخه پیش نویس را چاپ کنید و یا به صورت pdf ذخیره کنید و کلیه مندرجات آن را به دقت بررسی نمایید؛ زیرا اصلاح اظهارنامه مالیاتی، تنها یک بار و از طریق ارسال اظهارنامه اصلاحی امکانپذیر است؛ که از سویی فرآیندی زمانبر است و از سوی دیگر حساسیت سازمان مالیاتی را بر روی عملکرد شما افزایش میدهد. پس از بررسی اظهارنامه مالیاتی، بر روی گزینه " ثبت نهایی " کلیک کنید. با کلیک بر روی گزینه ثبت نهایی، کد رهگیری اظهارنامه مالیاتی به شما نمایش داده می شود.
اصلاح اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی پس از ارسال
در صورتی که پس از دریافت کد رهگیری نیاز به ایجاد تغییر در اظهارنامه ارسالی خود داشته باشید، می توانید از انتخاب گزینه “ویرایش”، بعد از ثبت تغییرات لازم نسبت به دریافت کد رهگیری جدید اقدام نمایید. توجه داشته باشید که بعد از اعمال تغییرات کد رهگیری قبلی باطل و کد رهگیری اظهارنامه مالیاتی جدید برای شما صادر می شود.
توجه: امکان ویرایش اظهارنامه پس از انقضای مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی وجود ندارد.
پرداخت مالیات اشخاص حقوقی و شرکت ها
پس از اطمینان از ارسال صحیح اظهارنامه مالیاتی و دریافت کد رهگیری اظهارنامه مالیاتی، در بالای صفحه عبارت لیست قبوض جهت انتخاب نوع پرداخت نمایش داده میشود.
روشهای پرداخت مالیات اشخاص حقوقی و شرکت ها
برای پرداخت مالیات اشخاص حقوقی 4 روش وجود دارد:
- درگاه پرداخت اینترنتی به آدرس payments.tax.gov.ir
- دستگاههای کارتخوان (پوز) مستقر در ادارات کل مجهز به بارکد خوانهای 42 رقمی
- تمامی شعب بانکهای کشور از طریق فرم دستور پرداخت الکترونیکی بین بانکی (ساتنا/پایا)
توجه: دقت کنید که ثبت شناسه واریز 30 رقمی برای استفاده از این روش پرداخت الزامی است. - کلیه دستگاههای خودپرداز بانک ملی از طریق گزینه “پرداخت قبوض و دیگر پرداختها/پرداخت وجه دولتی/بارکد”
توجه: در ادامه باید شماره کارت حساب، مبلغ قابل پرداخت و سقف مبلغ کارت به کارت را وارد نمایید.
چاپ و مشاهده اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی
یکی از مواردی که کلیه مودیان پس از تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی باید در نظر داشته باشند، امکان رسیدگی به اظهارنامه و دفاتر و اسناد و مدارک تکمیل اظهارنامه است. از این رو پس از تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی، تهیه یک نسخه چاپی از اظهارنامه تکمیل شده به ویژه صفحه تایید نهایی ضروری است. این نسخه از اظهارنامه باید همراه با کلیه دفاتر قانونی و اسناد و مدارک مورد تایید که مبنای تهیه اظهارنامه بودهاند، در محل امنی بایگانی شوند.
اگر شرکت نیست و مشاغل هستید این مطلب را بخوانید: نحوه پر كردن اظهارنامه مالياتي