در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
با سلام بنده به تازگی در جایی مشغول بکار شده ام که حقوقم 700 هزار تومان حقوق ثابت ماهیانه میدهد +15 درصد از فروش بصورت پورسانت.
و کار فرما بیمه نمی کند.من میخواهم خودم را بیمه اختیاری کنم.سوالم این هست

1- میتوانم خودم را با وجود کار فرما بیمه اختیاری کنم؟
2-می توانم فقط حق بیمه مستمری بازنشستگی و فوت و از کار افتادگی بیمه اختیاری را بدهم و حق بیمه درمان را به سازمان تامین اجتماعی ندهم؟
3-اگر بتوانم حق بیمه درمان را ندهم ایا در شرایط فوت و بازنشستگی و از کار افتادگی با کسانی که بیمه اجباری داشته اند تفاوتی خواهم داشت؟
1 پاسخ
توسط

با سلام البته بیمه اجباری بر بیمه اختیاری ارجحیت دارد . ولی اگر بیمه اجباری نیستید می توانید خود را بیمه خویش فرما نمایید. بیمه خویش فرما دو نوع است. اختیاری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد. در بیمه اختیاری کلیه خدمات از جمله درمان بطور کلی با پرداخت 26 درصد حق بیمه ارائه می شود، ولی در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد می توانید درمان را انتخاب نکنید. در موقع بازنشستگی بین بیمه اختیاری و اجباری فرقی وجود ندارد.