قبل توسط (133,890 امتیاز)

بهترین پاسخ

اصلاح عنوان شغلی برای زمانی است که کارفرما شغل کارگر که مشمول سختی کار است را به عنوان یک شغل معمولی (مثلا کارگر ساده، کارشناس تولید و...) در لیست بیمه رد کرده باشد.

مثلا در کارگاه ریخته گری، کارگر در معرض عوامل سخت و زیان آور مانند گاز سمی، حرارت بالا،‌ سر و صدای بالاتر از حد مجاز قرار داشته باشد،‌ ولی شغل وی به عنوان کارگر ساده رد شده باشد، نیاز به اقدام برای اصلاح عنوان شغلی می باشد.

لذا کارگر می تواند با توجه به قانون کار و رای دیوان عدالت اداری، نسبت به درخواست اصلاح عنوان شغلی اقدام کند تا مشمول سختی کار گردد.

برای محاسبه تغییر عنوان شغلی، اگر اصلاح عنوان شغلی توسط اداره کار یا تامین اجتماعی تایید شود، کارفرما می بایست مابه التفاوت حق بیمه پرداخت نشده برای تغییر عنوان شغلی که اصطلاحا به آن جریمه اصلاح عنوان شغلی گفته می شود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند. در واقع این مبلغ جریمه نیست،‌ مابه التفاوت حق بیمه شغل کارگر ساده با حق بیمه شغل کارگر با سختی کار است. آیتم های موثر در محاسبه تغییر عنوان شغلی به شرح زیر است:

  • عنوان شغلی اولیه کارگر( کارگر ساده،‌ کارشناس تولید و...)
  • حق بیمه پرداخت شده سابق توسط کارفرما
  • عنوان شغلی جدید و اصلاح شده
  • دستمزد بیمه شده در سال اصلاح عنوان شغلی

جریمه اصلاح عنوان شغلی به صورت سیستمی و مکانیزه در سازمان تامین اجتماعی انجام خواهد شد.