دریافت مشاوره تلفنی از متخصص
مشاوره بیمه یا اداره کار
قبل در قانون کار و قرارداد کار توسط (24,410 امتیاز)
یک نمونه قرارداد کارآموزی بدون بیمه را میخواستم. امکان داره برای دوره کارآموزی رایگان قرارداد آموزشی بدون بیمه منعقد کرد ؟
2 پاسخ
قبل توسط (28,590 امتیاز)

بهترین پاسخ

توجه داشته باشید، حتی اگر قرارداد کاری بدون بیمه بسته شود، باز هم کارآموز در صورت دریافت حقوق می تواند در اداره کار علیه کارفرما شکایت کند، حتی اگر در متن قرارداد توافق عدم انجام بیمه شود، فقط کارآموز که به صورت رایگان از طرف دانشگاه/مدرسه کار می کند و حقوقی از کارفرما دریافت می کند بیمه نمی شود.

برای سایر کارآموزان که به صورت رایگان کار می کنند،‌ اگرچه الزام به بیمه تامین اجتماعی نیست، ولی در صورت بروز حادثه برای کارآموز در حین کار، حادثه ناشی از کار بوده و کارفرما ملزم به پرداخت هزینه های درمانی کارآموز می باشد. لذا کارفرما می بایست نسبت به تهیه بیمه مسئولیت اقدام کند.

به هر حال، یک نمونه قرارداد کارآموزی بدون بیمه در زیر آورده شده است:

 اين قرارداد بین طرفین زیر منعقد مي شود.

1)مشخصات طرفين:كارفرما/نماينده قانوني كارفرما

آقاي/خانم/شركت.......................فرزند....................شماره شناسنامه/شماره ثبت: .......................

به نشاني:...

و کارآموز آقاي /خانم...................فرزند......................متولد....................شماره شناسنامه...............

شماره ملي...................ميزان تحصيلات...................نوع وميزان مهارت..................................

به نشاني:...........................................................................................منعقد مي گردد.

2)نوع قرارداد: کارآموزی

3)نوع كار يا حرفه يا حجم كار يا وظيفه اي كه کارآموز به آن اشتغال مي يابد:....................................

...

4)محل انجام كار:...

5)تاريخ انعقاد قرارداد:...

6)مدت قرارداد:...

7)ساعات كار:...

ميزان ساعات كار وساعت شروع وپايان آن با توافق طرفين تعيين مي گردد.

8)حق السعي:
از آنجا که قرارداد کارآموزی می باشد، کارآموز مزد و حق السعی برای مدت این قرارداد نمی گیرد.

9)شرايط فسخ قرارداد:اين قرارداد در موارد ذيل توسط هر يك از طرفين قابل فسخ است.فسخ قرارداد

.............روز قبل به طرف مقابل كتبا اعلام مي شود.

...
10)اين قرارداد در دو نسخه تنظيم مي شود كه يك نسخه نزد كارفرما يك نسخه نزد کارآموز قرار می گیرد

                            محل امضاء كارفرما                                            محل امضاء کارآموز

قبل توسط (39,810 امتیاز)
بر اساس ماده ۱۱۳ قانون کار کارآموز از حداقل حقوق زیر برخوردار است:

 ‌الف - رابطه استخدامی کارگر در مدت کارآموزی قطع نمی‌شود و این مدت از هر لحاظ جزء سوابق کارگر محسوب می‌شود.

ب - مزد کارگر در مدت کارآموزی از مزد ثابت و یا مزد مبنا کمتر نخواهد بود.

ج - مزایای غیر نقدی، کمکها و فوق‌العاده‌هایی که برای جبران هزینه زندگی و مسئولیتهای خانوادگی به کارگر پرداخت می‌شود در دوره کارآموزی‌ کماکان پرداخت خواهد شد.

براساس این قانون در دوره کارآموزی علاوه بر حقوق، کارفرما موظف است کارآموز را بیمه کند و حق بیمه او را به تامین اجتماعی پرداخت کند. بنابراین قراردادهایی که به عنوان نمونه قرارداد کارآموزی بدون بیمه دست به دست می شود از لحاظ قانونی فاقد اعتبار می باشد و حتی در صورت توافق کارآموز و کارفرما برای دوره کارآموزی رایگان، باز هم این قرارداد غیرقانونی و بی اعتبار می باشد.