قبل در پرداخت حق بیمه توسط (24,280 امتیاز)
نحوه محاسبه حق بیمه پروانه ساختمانی در سال ۱۴۰۳ بر اساس آخین تغییات سال ۱۴۰۲ چگونه است ؟
1 پاسخ
قبل توسط (39,130 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

 نحوه محاسبه حق بیمه پروانه ساختمانی بر مبنای مجموع عوارض صدور پروانه  می باشد.  محاسبه این عوارض ارتباطی به تامین اجتماعی ندارد و لزوما توسط شهرداری ها و براساس ماده 76 و 77 قانون تشکیلات شورای شهر و شهرداری ها تعیین می شود.

در این ماده ها آیتم های تاثیر گذار در محاسبه عوارض شهرداری برای صدور پروانه ساختمانی مطرح شده است. از جمله:

  •   مساحت اعیانی ملک
  •   قیمت منطقه ای ملک
  •   تعرفه عوارض تعیین شده توسط شورای شهر و شهرداری

 شهرداری بر اساس این موارد عوارض را تعیین می کند. سپس تامین اجتماعی بر مبنی این عوارض حق بیمه را تعیین می کند.

عوارض مشمول پرداخت حق بیمه جهت صدور پروانه ساختمانی شامل:  زیر بنا، عوارض مازاد بر تراکم، عوارض بالکن و پیش آمدگی، عوارض صدور مجوز حصار کشی و دیوار کشی برای املاک فاقد مستحدثات (وفق بند 1 تفاهم نامه مورخ شماره13.8.97 تامین اجتماعی با شهرداری ) می باشد.

طبق اصلاحیه ماده ۵ قانون تامین اجتماعی مربوط به بخشنامه اصلاحی بند الحاقی  5-5 ، برای محدوده های روستایی 10 درصد مجموع عوارض شهرداری و برای مناطق شهری 25 درصد مجموع عوارض شهرداری مبنای محاسبه حق بیمه قرار می گیرد. واحدهای اجرایی سازمان تامین اجتماعی نیز براساس این بخشنامه نسبت به محاسبه حق‌بیمه ساختمانی و صدور گواهی پرداخت حق بیمه  اقدام می کنند.