قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (28,530 امتیاز)
مرخصی ساعتی در قانون کار چگونه است ؟
1 پاسخ
قبل توسط (133,610 امتیاز)

بهترین پاسخ

مرخصی ساعتی زیرمجموعه مرخصی استحقاقی می باشد. این نوع از مرخصی، برای کارهای اداری و شخصی کارگران استفاده می شود.

میزان مرخصی ساعتی در قانون کار تعریف نشده و از ۱ تا ۸ ساعت در روز بر طبق سیاست های کارفرما متفاوت می باشد. به ازای هر ۸ ساعت مرخصی ساعتی، یک روز از مرخصی استحقاقی کسر می گردد.

رویه اشتباهی وجود دارد که برخی کارفرمایان، مرخصی ساعتی بیشتر از ۴ ساعت، یا بیشتر از ۶ ساعت را یک روز مرخصی استحقاقی در نظر می گیرند که این موضوع کاملا اشتباه است.

به هر میزان مرخصی ساعتی که کارگر استفاده می کند، ابتدا ساعات مرخصی جمع شود و تبدیل به روز شود و سپس از مرخصی استحقاقی سالانه کارگر کسر گردد. در صورتی که مرخصی ساعتی کمتر از یک روز شد، به همان میزان از مرخصی استحقاقی کارگر کسر گردد.

اگرچه در صورتی که مرخصی ساعتی بیشتر از ۴ ساعت در آیین نامه انضباطی به عنوان یک روز مرخصی در نظر گرفته شده باشد و به کارگر اعلام شده باشد، امکان در نظر گرفتن این توافق برای کسر کامل روز برای مرخصی ساعتی بیشتر از ۴ ساعت وجود دارد.