قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (28,560 امتیاز)
نحوه انتقال مرخصی به سال بعد و ذخیره مرخصی استحقاقی چگونه است ؟
1 پاسخ
قبل توسط (133,890 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

مدت و مقدار مرخصی استحقاقی طبق قانون کار، به طور کلی یک ماه است و روش استفاده از آن با توافق کارگر یا کارفرما تعیین خواهد شد. با این حال، بعضی اوقات کارگر امکان یا تمایل به استفاده از کل مرخصی استحقاقی خود را ندارد و می‌خواهد بخشی از آن را نگه دارد تا در سال بعد از آن استفاده نماید یا مبالغ مربوط به ذخیره مرخصی را دریافت کند. در این رابطه، می‌توان پرسید که چه مدت می‌توان مرخصی استحقاقی را نگه داشت و مرخصی استحقاقی را ذخیره کرد تا سال آینده از آن استفاده کرد؟

پاسخ به این سؤال در ماده 66 قانون کار ذکر شده است که با تاکید بر حفظ سلامتی نیروی کار از طریق برخورداری از مرخصی این اصول را مشخص می‌کند: "کارگر نمی‌تواند بیش از ۹ روز از مرخصی سالانه خود را نگه دارد". بنابراین، حتی اگر کارگر یا کارمند به هیچ وجه از مرخصی استحقاقی خود استفاده نکند، بیش از نه روز از آن ذخیره نمی‌شود.

دلیل وضع این قانون این بوده است تا کارگران تشویق به استفاده از مرخصی استحقاقی خود شوند تا دچار استهلاک و استرس در اثر کار زیاد نشوند

مستند به ماده 72 قانون کار، بازخرید ایام مرخصی استحقاقی استفاده نشده تنها در موارد فسخ یا خاتمه قرارداد کار یا بازنشستگی و از کار افتادگی کلی کارگر و یا تعطیل کارگاه پیش بینی شده و در شرایطی که کارگر همچنان در کارگاه شاغل است با عنایت به تضاد با ماده 72 قانون کار و با التفات به فلسفه و علل برقراری مرخصی استحقاقی سالانه در حقوق کار، مبنی بر لزوم استراحت کارگران و جلوگیری از فرسودگی نیروی کار، بازخرید مرخصی سالانه کارگران و حتی ذخیره مرخصی آنان میسر نخواهد بود.