بهترین پاسخ
عیدی مبلغی است که پایان هر سال به‌عنوان پاداش پایان سال به کلیه کارگران تعلق می‌گیرد. بر این اساس به کلیه کسانی که مشمول قانون کار قرار می‌گیرند اعم از اینکه قرارداد آنها دائمی، موقت، ساعتی، پاره‌وقت و... باشد عیدی تعلق می‌گیرد.

در واقع عیدی به کلیه مشمولان قانون کار که در مراکز خصوصی، شرکت‌ها، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و همچنین دستگاه‌های دولتی شاغل هستند باید پرداخت شود. بنابراین شاغلان بخش کارگری در دستگاه‌های دولتی نیز با توجه به پوشش قانون کار مطابق ضرایب فوق باید عیدی دریافت کنند. کسانی که کمتر از ١٢ ماه مشغول به کار بوده‌اند به میزان کارکرد محق به دریافت عیدی هستند. مثلا به کسی که ٨ ماه در کارگاهی اشتغال داشته است باید معادل هشت دوازدهم عیدی پرداخت شود. عیدی فقط شامل حال کسانی که تا پایان سال کار کرده‌اند نمی‌شود بلکه کارگرانی که قبل از پایان سال از کار اخراج شوند باز هم متناسب با میزان کارکرد باید عیدی بگیرند.