در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (22,650 امتیاز)
قرارداد کتبی با کارفرما ندارم. آیا می توانم بدون قرارداد از کارفرما شکایت کنم ؟
1 پاسخ
توسط (110,570 امتیاز)

بهترین پاسخ

قرارداد می تواند به صورت شفاهی باشد یا کتبی. بدون قرارداد کتبی هم می توان از کارفرما شکایت کرد.

مدارک لازم برای شکایت از کارفرما بدون قرارداد:

  • ارائه اصل و کپی کارت ملی
  • ارائه اصل شناسنامه و تصویر صفحات اول و دوم
  • ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت
  • تصویر فیش حقوقی (در صورت وجود)
  • پرینت سابقه پرداخت حق بیمه
  • پرینت حساب بانکی در صورت واریز حقوق
  • هرگونه مدرک مثبته دال بر احراز کارکرد و میزان سابقه کار
  • دادخواست و پیوست های آن (مدارک مرتبط با کارکرد ) باید به تعداد خوانده دعوا به اضافه یک نسخه باشد.
  • ارائه اصل مدارک مورد استناد و اصل مدرک احراز هویت به مرجع رسیدگی کننده در جلسه دادرسی الزامی می باشد.
  • در صورت تسلیم دادخواست توسط نماینده، پیوست مدرک مثبت نمایندگی (از قبیل وکالتنامه) و ثبت آن در دبیرخانه ، الزامی می باشد.
  • در صورت تسلیم دادخواست توسط احدی از ورثه متوفی ، ارائه اصل و تصویر برگ انحصار وراثت  و نمایندگی از سایر ورثه الزامی می باشد.
زمانی که یک کارگر یا کارمند قرارداد کار کتبی نداشته باشد ، اصطلاحا قرارداد شفاهی دارد. اما باید بتواند قرارداد شفاهی خود را به اثبات برساند. برای این کار می‌تواند از شهادت سایر کارمندان استفاده کند. همچنین می‌تواند پرینت بانکی خود را که نشان دهنده پرداخت های حقوقش بوده یا مدارک پرداخت حق بیمه را به مراجع قانونی تحویل دهد.