در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (100 امتیاز)
با سلام و احترام

همون طور که مستحضر هستید ۷ درصد از حق بیمه کارگر به عهده خودش هست،

 ولی کارفرما ۳۰ سال همه ی حق بیمه رو خودش پرداخت کرده و از حقوق کارگر کم نکرده است، الان که کارگر بازنشسته شده مطالبه سنوات کرده، سوال این هست که ایا کارفرما میتونه اون ۷ درصد پرداختی رو از سنواتی که باید پرداخت کنه کم کنه ،اگر بله  مبنای محاسبه ی این ۷ درصد چگونه هست

همچنین کارگر الان حدود ۵ سال هست که بازنشست شده ولی در طول این سالها کارفرما به کارگر پیشنهاد میکرده که تمامی مطالبات و سنوات رو محاسبه و توافق کنند ولی کارگر قبول نمیکرده و تا ۵ سال طول کشیده و الان مطالبه کرده، اکنون این تعلل کارگر چ تاثیری در محاسبات داره و سنوات بر مبنای سال بازنشستگی حساب میشه یا اکنون؟

با سپاس فراوان
1 پاسخ
توسط (2,460 امتیاز)
مطابق ماده 36 قانون تامین اجتماعی کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان می باشد و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده و به سازمان تادیه نماید . در صورتی که کارفرما از کسر حق بیمه سهم بیمه شده خودداری کند شخصا مسئول پرداخت آن خواهد بود . لذا کارفرما حتی اگر حق بیمه را از کارگر کسر نماید ، بعدها نمی تواند ادعایی در خصوص کسر مبالغ حق بیمه به صورت یکجا داشته باشد .

در خصوص جایگزینی این مبلغ به جای مزایای پایان کار یا همان سنوات خدمت نیز در صورتی که توافق نامه ای که مورد تایید کارگر باشد وجود داشته باشد و از طرف دیگر مبلغ آن با مبلغ سنوات همخوانی داشته باشد ، این مورد قابل اجراست در غیر این صورت حق کارگر در خصوص دریافت مزایای سنوات خدمت محفوظ است .

طبق ماده 24 قانون کار مبنای محاسبه سنوات آخرین پایه حقوق زمان کارکرد فرد است و اگر یک یا چند سال از تاریخ ان بگذرد تاثیری در مبلغ ندارد و در هر صورت می بایستی به زمان اخرین کارکرد محاسبه و پرداخت گردد .