در بازنشستگی و مستمری توسط (100 امتیاز)
باسلام و خسته نباشید

۴۲ سال سن دارم حدود ۲۲سال است که سابقه بیمه دارم که ده سال اجباری و بقیه آن اختیاری بوده به دلیل گرانی حق بیمه قادربه پرداخت ان نیستم

اگر حق بیمه را قطع کنم و فوت کنم همسرم میتواند حق بیمه مرا با وجود قطع شدن دریافت کند و

سوال دوم میتوانم بعد از سن ۵۸ سالگی تا دوسال ادامه حق بیمه بدهم تا بازنشسته شوم

خیلی ممنون میشوم که راهنمایی کنید واقعا برایم سخت شده ماهی ۵۰۰هزار تومان پرداخت و هر ساله ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان افزایش حق بینه دارد
1 پاسخ
توسط (15,880 امتیاز)
با سلام

بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در یکی از حالات زیر استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را خواهند داشت:

1- در صورت فوت بیمه شده بازنشسته ( بند 1 ماده 80 قانون )
2- در صورت فوت بیمه شده از کارافتاده کلی مستمری بگیر( بند 2 ماده 80 قانون )
3- در صورت فوت بیمه شده ای که در ده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یکسال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه 90 روز کار را پرداخت کرده باشد.( اصلاحیه بند3 ماده80 قانون )
   1-3- چنانچه بیمه شده فاقد شرایط مقرر در این بند باشد ولی حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه را قبل از فوت پرداخت کرده باشد. ( تبصره 2 اصلاحیه بند3ماده80 قانون )
   2-3- در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند بوده لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین یک تا بیست سال باشد. (تبصره 3 اصلاحیه بند3 ماده 80 قانون و قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند.)
4- در مواردی که بیمه شده در اثر حادثه ناشی ازکاریا بیماری های حرفه ای فوت نماید. ( بند 4 ماده 80 قانون )

با توجه به بند 3-1 بنظر می رسد خدایی نکرده در صورت فوت شما همسرتان بتواند از مستمری شما استفاده نماید.