در دیه و بیمه خودرو توسط
اگر ماشین بیمه باشد و راننده گواهی نامه نداشته باشد و تصادف نماید تکلیف چیست ؟
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام. به موجب ماده 6 قانون بیمه شخص ثالث : در صورت اثبات عمد راننده در ايجاد حادثه توسط مراجع قضائي و يا رانندگي در حالت مستي يا استعمال مواد مخدر يا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه، يا در صورتي كه راننده مسبب فاقد گواهينامه رانندگي باشد يا گواهينامه او متناسب با نوع وسيله نقليه نباشد شركت بيمه موظف است بدون اخذ تضمين، خسارت زيان‌ديده را پرداخت نموده و پس از آن مي‌تواند به قائم‌مقامي زيان‌ديده از طريق مراجع قانوني براي استرداد تمام يا بخشي از وجوه پرداخت شده به شخصي كه موجب خسارت شده است مراجعه نمايد.

در واقع خسارت به زیان دیده پرداخت میشه ولی شرکت بیمه میتواند برای استرداد بخشی از خسارت یا تمام خسارت ، از راننده مسبب حادثه ، شکایت کند. البته معمولا شرکت های بیمه خسارت را با توافق زیان دیده درصدی کمتر محاسبه و پرداخت میکنند. این مسله و نحوه برخورد با آن به شرکت بیمه مربوط است . چون قانون دست شرکت های بیمه را برای استرداد خسارت باز گذاشته اند.

موفق باشید