در سختی کار و مشاغل سخت توسط (-1,060 امتیاز)
سلام

آیا کارگری که 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور را خودش به حساب تامین اجتماعی واریز کرده است می تواند با شکایت از کارفرما در اداره کار این مبلغ را از کارفرما پس بگیرد ؟
1 پاسخ
توسط (36,370 امتیاز)

کارگران می‌توانند ۴% حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور پرداختی خود را از کارفرما مسترد کنند.

 رأی وحدت رویه شماره ۱۸۲۲ مورخ ۱۳۹۷/۹/۶ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری:

نظر به اینکه ۴% حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور در اصلاح قانون تامین اجتماعی به قانون افزوده شده است، کارفرمایان مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار مکلفند حق بیمه مذکور برای کارگران واجد شرایط شامل حق بیمه موضوع ماده ۲۸ قانون تامین اجتماعی و ۴% به موضوع قانون فوق الذکر برای مشمولان آن را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.

از آنجا که در پرونده‌های موضوع تعارض کارفرما به تکلیف مقرر عمل نکرده و کارگران واجد شرایط، حق بیمه یاد شده را خود به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده است و در اجرای ماده ۱۵۷ قانون کار با مراجعه به هیأتهای حل اختلاف کار، استرداد وجوه پرداختی را مطالبه کرده و هیأتهای حل اختلاف کار شکایت کارگران را وارد تشخیص داده‌اند و اعتراض کارفرمایان در شعبه ۱۸ دیوان عدالت اداری رسیدگی شده و به موجب دادنامه شماره۴۴۶ -۱۳۹۶/۲/۲۳ رأی بر غیر وارد دانستن شکایت صادر شده این رأی صحیح و موافق مقررات تشخیص شد.