در مفاصا حساب بیمه توسط (109,610 امتیاز)
سلام

آیا شرکت های عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور که دانش بنیان نیستند از ماده 38 تامین اجتماعی معاف هستند ؟ ممنون از شما
1 پاسخ
توسط (30,660 امتیاز)

با سلام

خیر شرکتهای مذکور از پرداخت حق بیمه معاف نبوده و وفق بخشنامه 14/3 جدید درآمد به شرح ذیل عمل میگردد :

دستورالعمل نحوه شناسايي قراردادهاي فناوري اطلاعات (ICT) و محاسبه حق بيمه کارکنان شاغل در قراردادهاي مذکور
در صورتيکه موضوع فعاليت پيمانکار طبق اساسنامه و قرارداد مورد اجرا، انفورماتيک بوده و داراي گواهينامه فعاليت از شورايعالي انفورماتيک نيز باشد نحوه شناسایی و محاسبه حق بیمه قراردادهای مذکور وفق بخشنامه 14 و 14/3 جدید درآمد بشرح ذيل ميباشد:
نحوه شناسایی قراردادهای فناوری اطلاعات و ارتباطات :

1- تولبد ، مونتاژ ، اجاره ، فروش ، آزمایش ، تعمیر ، نگهداری ، پشتیبانی و خدمات پس از فروش سخت افزارها و تجهیزات شبکه ها ، وب گاه ها و نرم افزار ها و ....

2- طراحی ، نصب ، پیاده سازی ، راه اندازی و پشتیبانی آموزش شبکه ها و پایگاه اطلاع رسانی اینترنت ، و فضاهای رایانه ای ( سایتها) و به هنگام سازی اصلاعات موجود در وب گاهها.
LAN - WAN

3- ارائه مشاوره و انجام نظارت بر طراحی و اجرای شبکه ها ، فضاهای رایانه ای ، خرید ، تحویل گیری و نگهداری سخت افزارها.

4- تهیه طرحهای جامع فناوری اطلاعات ، طرحهای توجیهی ( فنی - اقتصادی) کسب و کار ، شناخت ، طراحی ، توین ، بهینه سازی و اصلاح روشها ، سیستمها و ساختار سازمانی.

5- شناخت ، تحلیل ، طراحی ، ساخت و مستندسازی سیستم های نرمازفاری کاربردی تجاری و کاربرد خاص و نصب ، راه اندازی ، آموزش و پیاده سازی و پشتیبانی سیستمها و روشهای دستی و سیستمهای نرم افزاری.

6- تولید و ارائه پشتیبانی در زمینه های مختلف نرم افزاری ، راهبری و عملیاتی سیستمه ، سایتها ، بانکهای اطلاعاتی ، سیستم های عامل و نرم افزارهای پایه ( شامل شناخت وضع موجود ، تجزیه و تحلیل ، طراحی ، برنامه نویسی ، فروش ، پیاده سازی ، نصب ، آزمایش ، پشتیبانی و اموزش تنها )

7- ارائه مشاوره و انجام نظارت بر طراحی ، خرید و اجرای طرحهای سخت افزار ، نرم افزاری ، انتخاب پیمانکار ، انتخاب محصولات نرم افزاری و سخت افزاری و تحویل گیری محصولات و همچنین ارائه خدمات RFP

8- ارائه خدمتات رایانه ای شامل اجاره سخت افزار ، نرم افزار ، فضاهای رایانه ای ، تولید محتوای الکترونیکی.

9- مشاوره خرید ، نصب و راه اندازی و برنامه ریزی جهت آموزش نیروی انسانی و ارائه خدمات فنی در این زمینه.

10- تامین و ارائه خدمات اینترنت و آی اس پی و آموزش در زمینه های مختلف فناوری اطلاعات. nternet - ISP

11- جمع آوری ، پالایش و تغذیه اطلاعات و ارائه خدمات مرتبط با اطلاعات شامل ورود ، اصلاح ، پردازش ، بازسازی ، ویرایش و داده آمایی.
Data Entry
نحوه محاسبه حق بیمه قراردادهای فناوری اطلاعات و ارتباطات :

اشخاص حقوقي

1-وفق بخشنامه 14 جدید درآمد در مواردي که پيمانکار داراي دفاتر و اسناد قانوني باشد و حق بیمه ماهانه کارکنان خود را به سازمان پرداخت نموده باشد با اخذ تعهد بازرسي از دفاتر قانوني وفق بخشنامه 14/2 جدید درآمد  و به شرط عدم بدهي قطعي و يا تقسيط بدهی قطعی، مفاصا حساب قرارداد صادر مي گردد.

2- در مواردي که پيمانکار داراي دفاتر و اسناد قانوني باشد و حق بیمه ماهانه کارکنان خود را به سازمان پرداخت ننماید در اسرع وقت از دفاتر قانونی آن حسابرسی و بر مبنای آن حق بیمه وصول و سپس مفاصا حساب قرارداد صادر مي گردد.

3- در مواردي که پيمانکار فاقد دفاتر قانوني بوده و يا از ارائه دفاتر خودداري نمايد ضرورتی به استعلام درصد مکانیکی و غیر مکانیکی کارکرد از واگذرنده نبوده و قراردادهای مربوطه از نظر سازمان تامین اجتماعی مکانیکی محسوب میگردد و حق بیمه طبق ماده دوم مصوبه مورخ 70/10/24 شورایعالی تامین اجتماعی به ماخذ 7 درصد به اضافه بیمه بیکاری ( یک نهم) محاسبه و وصل و سپس مفاصا حساب صادر میگردد.

چنانچه پیمانکار وجهی بابت حق بیمه کارکنان در برخی از ماهها پرداخت نموده باشد باید از مبلغ حق بیمه محاسبه کسر و سپس مفاصا صادر میگردد..

اشخاص حقيقي
حق بيمه قرارداد به مأخذ 7 درصد ناخالص کارکرد به اضافه بيمه بيکاري مربوطه محاسبه و مطالبه  ميگردد