در سایر توسط
سلام. تفاوت بیمه تامین اجتماعی با بیمه های بازرگانی چیه ؟
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام

- بیمه‌ های اجتماعی اجتماعی معمولا ناشی از کار بوده و اجباری می‌باشد، اما بیمه‌ بازرگانی اختیاری می‌باشند.( به استثنا بیمه شخص ثالث که اجباری است)

- روابط بیمه‌گر و بیمه‌گذار دربیمه‌ اجتماعی بر اساس مصوبات قانونی تعریف گردیده ولی در بیمه‌های بازرگانی ناشی از توافق بیمه‌گر و بیمه‌گذار و قراردادی می‌باشد.

- در بیمه‌ اجتماعی حق بیمه بر اساس میزان حقوق و دستمزد تعیین می‌شود. در صورتی که در بیمه‌های بازرگانی حق بیمه به نسبت احتمال وقوع ریسک و میزان سرمایه تعیین می‌شود.

- در بیمه‌ اجتماعی اگر حق بیمه را کارفرما پرداخت نکند، تعهد بیمه‌گر به قوت خود باقی است، ولی در بیمه‌ بازرگانی انجام تعهد بیمه‌گر منوط به پرداخت حق بیمه توسط بیمه‌گذار می‌باشد.

– در بیمه‌ اجتماعی معمولاً شخص ثالثی (کارفرما) در پرداخت بخش اعظم حق بیمه مشارکت می کند، در حالی که استفاده کننده از مزایای بیمه فرد دیگری است.

- بیمه های اجتماعی برای یکسان سازی و همتراز کردن سطح رفاه عمومی جامعه با یکدیگر بوجود آمده اند، اما بیمه های بازرگانی با منشا سودآوری برای سهامداران و موسسین آن تاسیس میگردند.

- بیمه های اجتماعی دارای ویژگیهای زیر هستند:
1-  یک حداقل سطح مشارکت برای ایجاد پوشش لازم است
2- حداقل یا حداکثر سطح پوشش بر اساس مفهوم کفایت اجتماعی و بسته به موضوع پوشش
3- مزایای فردی ارتباط مستقیم با پرداخت ها افراد نداشته اما مزایای بیشتر تا حدودی با افزایش منابع بیمه ای یا افزایش مشارکت افزایش خواهد یافت (بر اساس فرمول)
4- دریافت مزایا بطور کلی بر اساس نیاز مالی (Means-tested) نیست

مشخصه بارز بیمه های بازرگانی اختیاری بودن آن است که به سه بخش کلی زیر طبقه بندی می شوند:
1- بیمه های اموال
2- بیمه های اشخاص
3- بیمه های مسئولیت

همچنین میتوانید به مقاله زیر مراجعه کنید :

تفاوت بیمه‌ اجتماعی با بیمه‌ بازرگانی

موفق و پایدار باشید