در دیه و بیمه خودرو توسط (310 امتیاز)
با سلام
در مورد اعمال ماده 10 :
برای مثال اگر بیمه گزار خودرو خود را که ارزش 100 میلیونی دارد با اعلام بهای درست بیمه کند اما با گذشت زمان ارزش خودرو بیشتر شده باشد آیا بیمه گزار باید ارزش افزایش یافته خودرو را به بیمه گر اعلام میکرده؟ یا ماده 10 فقط در زمان عقد قرارداد با بیمه گزار صادق است؟
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

با سلام ..... بر اساس ماده 10 قانون بیمه : در صورتیکه مالی به کمتر از ارزش واقعی بیمه شده باشد، بیمه گر فقط به تناسب مبلغی که بیمه کرده است ، با قیمت واقعی مال ، مسئول جبران خسارت میباشد.
طبق این ماده قانونی هر زمان شما اموالی را مانند خودرو( در بیمه بدنه) بیمه میکنید بایدبه قیمت روز آن بیمه نمائید و طبق شرایط عمومی بیمه نامه نیز بیمه گذار موظف به اعلام فوری تشدید خطر موضوع بیمه در مواردی مثل تغییر کاربری خودرو و یا تغییر قیمت روز خودرو میباشد.
مثلاً اگر خودرویی را که ارزش امروز آن 100 میلیون است را به قیمت 50 میلیون در گذشته بیمه کرده باشید و امروز خسارتی به مبلغ 10 میلیون رخ دهد بیمه گر به تناسب مبلغ 5 میلیون خسارت پرداخت خواهد کرد.
لذا از آنجائیکه در انواع بیمه نامه خصوصاً بیمه های اموال حق بیمه ضریبی از میزان سرمایه مورد بیمه میباشد لکن خسارت برآوردی نیز به نسبت سرمایه مورد بیمه و یا حق بیمه پرداختی قابل پرداخت خواهد بود.
توجه نمائید که ارزش خودرو فقط در بیمه نامه بدنه اتومبیل ملاک محاسبه ی حق بیمه و میزان خسارت میباشد.