در سوالات کارشناسان و نمایندگان بیمه توسط (310 امتیاز)
با سلام
در لیستی که بیمه مرکزی برای آخرین ظرفیت نگهداری ریسک شرکت های بیمه منتشر میکند سه ستون دیده میشود.
1- ظرفیت مجاز نگهداری
2-ظرفیت مجاز اتکایی
3-ظرفیت مجاز قبولی در قرارداد

سوال بنده راجع به مورد شماره 3 است. معنی و مفهوم آن چیست؟
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

سلام

به هر مقدار سرمایه ای که بیمه گر متعهد به جبران خسارت یا پرداخت غرامت می شود، ریسک می گویند.

از نظر شیوه پذیرش ریسک، بیمه گران به سه دسته تقسیم می شوند:

  1.  بیمه گر مستقیم: مستقیما از بیمه گزاران پذیرش ریسک دارد.
  2.  بیمه گر اتکایی: فقط از بیمه گران پذیرش ریسک دارد.
  3.  بیمه گر مستقیم و اتکایی: هم می تواند به صورت مستقیم و هم به صورت اتکایی ریسک بپذیرد.

هر یک از این بیمه گران بسته به سرمایه ثبت شده و مجوزها و مقررات مربوطه، ظرفیت خاصی برای پذیرش ریسک دارند. مجموع سرمایه تمام بیمه نامه های صادره در یک سال را معادل ریسک سالانه بیمه گر در نظر می گیرند.

حال اگر به لیست مذکور دقت کنید خواهید دید برخی از بیمه گران ایران فقط ظرفیت ریسک مستقیم دارند و برخی فقط اتکایی. برخی از شرکت های بیمه مانند بیمه ایران در هر دو شیوه فعالیت دارند.