در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام و درود.

چند باری هست که این سوال را مطرح میکنم اما ظاهرا تایید نمیشه  دلیلشو هم نمیدونم امیدوارم اینبار تایید بشه

حادثه ای در تاریخ 96/07/05 و در ماه حرام رخ داده که در اون راننده مقصر شناخته شده و منجر به فوت راننده و مسدوم شدن شخص ثالث شده تاریخ صدور بیمه نامه 96/05/12 بوده  تشکیل پرونده در دادگاه در تاریخ 96/05/15 انجام شده و تکمیل مدارک بیمه در تاریخ 96/05/24 انجام شده. هر باری که بنده برای مطالبه خسارت به بیمه مراجعه میکنم به من اعلام میکنن که باید اول رای دادگاه برای شخص ثالث صادر و طبق قانون اول اون خسارت دریافت کنه بعد شما حال با توجه به این توضیحات من چند سوال برام پیش اومده که ممنون میشم راهنماییم کنید

1- با توجه به تاریخ صدور بیمه نامه و تاخیر بیمه در پرداخت آیاجریمه دیرکرد شامل این بیمه نامه میشه؟ با استناد به چه ماده و آیین نامه ای؟

2- با وجود این که سقف خسارت راننده در بیمه نامه 210,000,000 تومان قید شده آیا میتونم بخاطر تاخیر در پرداخت دیه را به نرخ امسال مطالبه کنم؟ با استناد به کدام بند ماده و تبصره؟

3- آیا گفته های متصدی بیمه مبنی بر این که طبق قانون ابتدا باید شخص ثالث خسارت دریافت کنه بعد راننده درسته؟ آیا همچین قانونی وجود داره؟ اگه نداره چه کاری باید انجام بدم
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام

۱. دریافت غرامت فوت از محل بیمه حوادث راننده تابع قانون مجازات اسلامی و یوم الادا بودن دیه نیست و ماه عادی و حرام به یک مقدار پرداخت می شود.

۲. برای عدم تسویه به موقع غرامت، جریمه دیرکرد برای بیمه گر در نظر گرفته شده است. طبق ماده 33 قانون بیمه مسولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه در قبال اشخاص ثالث مصوب ۱۳۹۵

3- پرونده غرامت فوت راننده مستقل از خسارت های شخض ثالث است و می تواند به صورت جداگانه بررسی شود.

۴. اگر کسی اصرار به حرف خود داشت، بگویید کتبی به شما اعلام کنند تا در صورت خلاف واقع بودن اظهارات بتوانید به مراجع ذی صلاح شکایت کنید.