در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
سلام دخترم در تاریخ 28 مرداد 96 به عنوان مسافر اتوبوس اصفهان مشهد در اثر خواب آلودگی راننده و واژگونی اتوبوس فوق دچار سانحه پارگی شدید کبد شد که حدود 1000 سی سی خون طبق اعلام پزشکی قانونی در شکمش جمع شده بود و نیاز به عمل فوری جراحی کبد پیدا کرد

و بعد از عمل پزشکی قانونی مدت 4 ماه طول درمان برایش در نظر گرفت و سپس در نامه ای که به دادگاه ارائه شد حدود 10 تا 25 درصد ارش برایش درنظر گرفتند میخواستم بدانم حدود دیه ای که قاضی پرونده برای دخترم باید درنظر بگیرد چه میزان میباشد؟

در این حادثه خانومم نیز دچار شکستگی مالئول داخلی و خارجی مچ پا شد که نیاز به جراحی و گذاشتن پیچ و پلاک داشت بعد از عمل جراحی پزشکی قانونی چهار ماه طول درمان برایش در نظر گرفت و سپس در نامه ای که به دادگاه ارائه شد حدود 10 درصد و کمتر ارش برایش در نظر گرفتند میخواستم بدانم حدود دیه ای که قاضی پرونده برای خانومم باید در نظر بگیرند به چه میزان می باشد؟

آیا عمل مجدد برای خارج کردن پلاتین مشمول دیه می شود یا خیر؟ آیا بابت آثار بخیه ها به سبب جراحی های صورت گرفته در شکم دخترم و پای خانومم نیز مشمول دیه نیز می شود؟

پرونده های نامبرده هنوز بعد از 6 ماه از اعلام پزشکی قانونی، از طریق دادگاه مورد رسیدگی قرار نگرفته و می گویند باید تمامی مسافران که از شهر و سایر کشورها بودند پرونده شان تکمیل شود تا دادگاه به یکباره تشکیل شود، آیا این از نظر قانونی صحیح است؟ دیه قانونی به روز حادثه حساب می شود یا زمان تشکیل دادگاه؟

آیا گرفتن وکیل در تسریع این پرونده و یا گرفتن دیه بیشتر تاثیر دارد؟
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام

۱. مرجع تعیین و تشخیص میزان ازکار افتادگی و نقص عضو، پزشکی قانونی است. هیچ کس صلاحیت انجام وظایف محوله به این سازمان را ندارد و قضات هم صرفا بر اساس نظر مشورتی (رای یا گزارش پزشکی قانونی) حکم مبنی بر دیه یا ارش صادر می کنند.

۲. شما می توانید به میزان ۵۰٪ دیه تقریبی، درخواست صدور علی الحساب نمایید و نسازی نیست منتظر صدور رای قطعی بمانید.

۳. تمامی جراحت ها و آسیب های وارده (حتی کوچکترین زخم ها و کبودی ها تا آسیب های بزرگ) توسط پزشکی قانونی بررسی می شود. اگر حزای نقدی آن در شرع مشخص شده باشد که صرفا به نوع آن اشاره می شود ولی اگر جزای نقدی آن مشخص نشده باشدُ پزشکی قانونی برای آن ارش تعیین می کند.

۴. دیه به نرخ روز تسویه باید پرداخت شود.