در بازنشستگی و مستمری توسط (100 امتیاز)
آیا الان که در تامین اجتماعی ملاک بازنشستگی نوع بیمه ای است که فرد در سه ماه آخر پرداخته (مثلا اینکه بیمه در سه ماه آخر مشمول قانون کار بوده یا نه) است، این قانون ممکن است به زودی تغییر کند؟ آیا صحبتی بوده که این قانون عوض شده و به پنج سال افزایش یابد؟
1 پاسخ
توسط (44,340 امتیاز)

با سلام

دستمزد ملاک محاسبه مستمری بازنشستگی مطابق تبصره ماده 77 قانون تامین اجتماعی عبارت است از: متوسط‌ مزد یا حقوق‌ برای‌ محاسبه‌ مستمری‌ بازنشستگی‌ عبارت‌ است‌ از مجموع‌ مزد یا حقوق‌ بیمه‌ شده‌ که‌ براساس‌ آن‌ حق‌ بیمه‌ پرداخت‌ گردیده‌ ظرف‌ آخرین‌ دو سال‌ پرداخت‌ حق‌بیمه‌ تقسیم‌ بر بیست‌ و چهار.

در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده بود؛ کسانی که دستمزد دو سال آخر آن ها افزایشی غیرمتعارف داشته باشد، ملاک محاسبه مستمری آن ها دستمزد آخرین پنج سال باشد، که در برنامه ششم توسعه این موضوع منتفی شد و در حال حاضر خبری از تغییرات قانون تامین اجتماعی نیست.