در بیمه سلامت و بیمه خدمات درمانی توسط (100 امتیاز)

باسلام
آیا معلولانی که از بهزیستی دفترچه خدمات درمانی دریافت نموده اند 5%حق بیمه رد میشده براشون ...من هم حدود 10 سال یا بیشتر از دفترچه بیمه خدمات درمانی سایر اقشار بهزیستی استفاده میکردم و وقتی این را از بهزیستی پرسیدم گفتن نه فقط برای استفاده از دفترچه بوده و سابقه ای براتون رد نمیشده !!!من باید چیکار کنم تا بتونم این مورد رو پیگیری کنم؟

سوال دوم:اگر برام سابقه رد نکردن من  اون 10سال بیمه ام رو چجوری میتونم بخرم  و چقدر هزینه اش میشه ؟

افراد و گروه های تحت پوشش

             خانواده معظم شهدا:

مطابق با قانون بیمه همگانی خدمات درمانی پدر، مادر، همسران، خواهر و برادر تحت تکفل و فرزندان شهدا با بهره مندی از سهم دولت ، تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار می گیرند.

             جانبازان و آزادگان:

جانبازان ، آزادگان، همسر و فرزندان تحت تکفل آنان با رعایت قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب 1372 با بهره مندی از سهم دولت در حق بیمه تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار می گیرند.

           دانشجویان:

طبق قرارداد منعقده فی مابین معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری و وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی با سازمان بیمه سلامت، دانشجویانی که تحت پوشش هیچ نوع بیمه درمان نمی باشند پس از ثبت نام تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار می گیرند و برای آنان از طریق ادارات بیمه سلامت و یا دفاتر پیشخوان دفترچه بیمه دانشجویی صادر خواهد شد و افرادی که بدین صورت از مزایای بیمه خدمات درمانی استفاده می کنند با عنوان "سایراقشار" شناخته می شوند.

پرداخت 50 % حق بیمه سهم دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و همسر و فرزندان آنان با رعایت ماده 1 قانون تنظیم خانواده و جمعیت در زمان تحصیل توسط دولت و 50% باقیمانده برای آن عده از دانشجویانی که توان پرداخت آنرا ندارند از طریق صندوق رفاه دانشجویان صورت میگیرد. جهت دانشجویان دوره های PHD و دکترای تخصصی پرداخت  50% باقیمانده را راسا" تقبل میکنند.

مددجویان و توانخواهان بهزیستی:

این گروه شامل مدد جویان و توانخواهان معرفی شده از سوی سازمان بهزیستی می باشند که حق بیمه درمان آنها بصورت 5% حداقل حقوق قانون کاراز طریق سازمان متبوع پرداخت میگردد و در صورت معرفی فرد از سوی موسسه بیمه گزار و پرداخت حق بیمه دفترچه بیمه صادر و در اختیار بیمه شده قرار می گیرد.

              روحانیون و طلاب حوزه های علمیه:

مطابق با قانون بیمه همگانی  حق بیمه  طلاب علوم دینی و روحانیون ، همسر و فرزندان تحت تکفل آنها با رعایت ماده 1 قانون تنظیم خانواده و جمعیت بر عهده دولت می باشد و در صورت معرفی فرد از سوی مرکز خدمات حوزه علمیه قم و پرداخت حق بیمه ، دفترچه بیمه صادر میگردد.

مشمولین:

فرد اصلی: به اعضاء تحت پوشش سازمان بیمه گزار اطلاق می گردد.

  • فرد تبعی 1 : همسر و سه فرزند اول ( طبق قانون تنظیم خانواده و جمعیت ) و کلیه فرزندان متولد قبل از تاریخ  26/2/73 ( فرزندان ذکورتا سن 22 سالگی و در صورت ادامه تحصیل تا 25 سال و اناث تا هنگام ازدواج و یا اشتغال بکار) و فرزندان غیر بهره مند از یارانه در صورت جایگزینی مطابق با قانون اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب سال 1388 در قالب تبعی 1 قرار خواهند گرفت.
  • فرد تبعی 2 : فرزندان چهارم وبعد ومتولدین پس ازتاریخ 26/2/73 و همسر دوم مرد و همسر و فرزندان بیمه شده اصلی خانم
  • فرد تبعی 3: پدر، مادر، خواهر، برادرو کلیه فرزندان خارج از سن شمول بیمه و .....

توجه) خانواده معظم شهدا و توانخواهان گرامی از قانون تنظیم خانواده مستثنی میباشند.

تاریخ اعتبار:

طبق مفاد مندرج در قراردادها، دفاتر درمانی معتبر می گردند.

مدارک مورد نیاز جهت صدور اولیه دفترچه:

  •     الف) تکمیل فرم بیمه نامه (ثبت تاریخ و شماره از طرف بیمه گر الزامی است.)
  •  ب) اصل شناسنامه سرپرست
  • پ) تصویر صفحه اول و دوم شناسنامه سرپرست و همسر در صورت داشتن توضیحات در شناسنامه، کپی از صفحه توضیحات الزامی است.
  • ت) تصویر صفحه اول شناسنامه فرزندان در صورت داشتن توضیحات در شناسنامه، کپی از صفحه توضیحات الزامی است.
  • ث) تصویر کارت ملی همه افراد متقاضی (از دو طرف)
  • ج) معرفینامه کتبی از مؤسسه بیمه گزار (جهت طلاب و روحانیون)
  • چ) فیش پرداخت حق بیمه (در صورت پرداخت حق بیمه از سوی بیمه گزار، ارائه فیش حق بیمه از سوی بیمه شده الزامی نمی باشد).
  • ح) هزینه صدور دفترچه
  • خ) یک قطعه عکس جدید(4×3) برای سنین بالای 2 سال

مدارک مورد نیاز جهت تعویض دفترچه:

  • الف) ارائه دفترچه قبلی.
  • ب‌)    فیش هزینه صدور دفترچه ( طبق شرایط قرارداد )
  • پ) یک قطعه عکس جدید (4×3) برای سنین بالای 2 سال سن (در صورت نیاز)
  •  ت) رویت اصل شناسنامه فرزندان انلث بالای 18 سال الزامیست.

مدارک مورد نیاز جهت تمدید دفترچه:

  •     الف) تکمیل فرم بیمه نامه (ثبت تاریخ و شماره توسط بیمه گر الزامی است.)
  •     ب) اصل شناسنامه فرزندان اناث بالای 15 سال سن ذکور بالای 18 سال و ارائه   گواهی تحصیلی برای فرزندان ذکور بالای 22 سال در صورت اشتغال به تحصیل
  •   پ) تأئیدیه مؤسسه بیمه گزار (در صورت تمدید قرارداد)
  •   ت) فیش هزینه صدور دفترچه
  •  ث ) فیش پرداخت حق بیمه در صورت پرداخت از طرف بیمه شده
  •    چ) عکس جدید(4×3) برای افراد بالای 2 سال سن (در صورت نیاز)

مدارک مورد نیاز جهت ابطال دفترچه:

  •  الف) ارایه نامه مکتوب ازمؤسسه بیمه گزار و اعلام علت ابطال (علت منطبق با قوانین و ضوابط)
  •   ب) ارائه دفترچه بیمه که دارای تاریخ اعتبار می باشد.

مدارک مورد نیاز جهت المثنی دفترچه:

  • الف) تکمیل فرم صدور دفترچه المثنی
  • ب‌)    ارائه اصل یا کپی کارت ملی جهت رؤیت و کنترل
  • پ) فیش هزینه صدور دفترچه (طبق شرایط قرارداد)
  • ت) عکس جدید(4×3) برای سنین بالای 2 سال

محل دریافت دفترچه:

  •   الف) جهت صدور اولیه / تعویض / ابطال و المثنی دفترچه از طریق ادارات بیمه / نماینگیها / دفاتر پیشخوان
  •   ب) جهت تمدید دفترچه علاوه بر محلهای بند الف از طریق پورتال سازمان بیمه سلامت به آدرس اینترنتی زیر میتوان اقدام نمود.

مدیر سایت: در صورتی که چند سوال دارید، هر سوال را در صفحات جداگانه بپرسید تا به صورت جداگانه بررسی و پاسخ داده شود.
سوال سوم: چگونه می توان سابقه بیمه خدمات درمانی را به سابقه بیمه تامین اجتماعی اضافه کرد ؟

1 پاسخ
توسط (680 امتیاز)
سلام

خدمات درمانی و بیمه ایرانیان سابقه ثبت نمیشه و جنبه بازنشستگی و از کار افتادگی نداره

این نوع بیمه همگانی بود و به همه عموم به طور رایگان میدادن که بعد مدتی پولی شد و دولت مددجویان بهزیستی و کمیته امداد رو به طور رایگان قرار شد بدن و همکنون هم به مددجویان میدن

برای دریافت این نوع بیمه مددجویان نزد مددکار خود به بهزیستی و کمیته امداد میرن و با پرکردن فرم مربط توسط مددکار دفترچه آنها به طور رایگان صدور و تمدید می شود و این گونه بیمه ها جنبه بازنشستگی و از کار افتادگی نداشته و ندارد