در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
ما چندروز پیش تصادفی با عابر پیاده در جاده شمال داشتیم که متاسفانه مصدوم بعد دوروز فوت میکند همسرم هم گواهینامه و هم بیمه نامه معتبر داشت.  میخواستم بدونم در صورت عدم رضایت اولیا دم فوت شده جنبه عمومی جرم قتل غیر عمد که حبس از شش ماه تا سه سال است حتما باید گذرانده شود یا ربطی به رضایت اولیا دم ندارد و قاضی بدون رضایت اولیا دم هم میتواند جنبه عمومی حبس را به جزا نقدی تبدیل کند ؟ و در صورت تبدیل به جزا نقدی چقدر جریمه میشویم؟
1 پاسخ
توسط (51,790 امتیاز)
درود بر شما

بابت اتفاقی که برای همسرتون و شما افتاده واقعا متاسفم

شما فرمودید در جاده های شمال تصادف کردید . ایا ابن تصادف در جایی بوده که عبور عابر منع شده و یا مجاز بوده ؟ ایا جایی تصادف رخ داده که برای عبور عابر محلهایی تدارک دیده شده ؟

این موضوع که عابر هم میتونه تا ۱۰۰درصد مقصر حادثه باشه تاثیری بر دریافت دیه عابر نداره و عابر میتونه تمام و کمال دیه رو دریافت کنه .ولی بر روی مجرمیت یا برائت راننده خیلی تاثیر گذاره . پس تا مهلت اعتراض هست با یه کارشناس مشاوره کنید .

همونطور که رضایت اولیای دم نمیتونه مجارات حبس رو لغو کنه پس عدم رضایتش هم نمبتونه مجازات حبس رو تایید کنه .

اگر اولیای دم رضابت ندن دیه به حساب صندوق دادگستری واریز میشه و ازاین بابت بیمه گر و راننده تبرئه میشوند . اما چیزی که در حبس یا تبدیل به جزای نقدی تاثیر داره

سبقه کیفری راننده و تعدد جرم

رفتار راننده پس از حادثه (متواری شده یا به نیروهای امدادی و پلیس اطلاع داده)

مستی و نداشتن گواهینامه متناسب می باشد

 مستند به م ۷۱۴ قانون محازات حبس تعزیری شش ماه تا سه سال قابل تبدیل به حزای نقدی ۱۰میلیون تومان برای راننده مقصر درنظر گرفته میشود .

اگر واژه هایی که استفاده کردم تند و خشن بودن ارتون عذرخواهم . الفاظی رو بکار بردم که در قانون تعریف شده اند

ضمنا عرض کنم نمیشه دیه رو گرفت و رضایت نداد. مگر اینکه دیه رو از صندوق دریافت کنن