در دیه و بیمه خودرو توسط (51,790 امتیاز)
گذاشتن دوباره کلمه کلیدی توسط
رویه قانونی مطالبه خسارت دیه در تصادفات  برای راننده مقصر چگونه است
1 پاسخ
توسط (51,790 امتیاز)

بهترین پاسخ
با سلام

با توجه به ابلاغ آیین نامه اجرایی ماده ۳ قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث ناشی از حوادث وسیله نقلیه مصوب ۹۵ برای دریافت خسارات بدنی راننده مسبب حادثه نیازی به طرح شکایت در مراجع قضایی نیست.

 در ماده ۹ آئین نامه فوق الذکر مسئولیت اعلام وقوع حادثه  به بیمه گر ظرف ۶۰ روز از تاریخ حادثه به عهده بیمه گزار یاراننده مسبب  یا قائم مقام قانونی ایشان قرار گرفته است. عدم اعلام حادثه ظرف ۶۰ روز با ضمانت اجرایی همراه است .

اصل مدارک زیر جهت پرداخت خسارت به بیمه گر تحویل داده میشود .

۱. بیمه نامه یاهرمدرکی دال بر وجود قرارداد بیمه

۲.گزارش کارشناس راهنمایی و رانندگی یا نیروی انتظامی

۳.گواهینامه راننده مسبب یا استعلام آن

۴.مدارک شناسایی مسبب حادثه

۵.گواهی پزشکی قانونی درخصوص تعیین صدمات و درصد صدمه

۶.گواهی فوت یا جواز دفن

۷.گواهی انحصار وراثت در مورد فوت راننده

در تبصره ۱و ۲و ۳ ذیل ماده اشاره شده که اگر بین راننده و بیمه گر توافق بر سر مبلغ دیه باشد نیازی به گواهی پزشکی قانونی نیست و نیز گواهی پزشکی قانونی در مراجعه مستقیم راننده به آن مرجع پس از تعیین صدمات به ایشان داده خواهد شد . درمورد گزارش حادثه هم کارشناس راهنمایی و رانندگی آن را به راننده مسبب یا ذینفع تحویل میدهد .

ماده ۱۱ تعیین مهلت ۲۰روزه از تاریخ تکمیل مدارک و تشکیل پرونده خسارت برای بیمه گر نسبت‌به پرداخت خسارت را ایجاد نموده و در ضمانت اجرای این ماده در تبصره ذیل ماده عنوان کرده : درصورت تکمیل بودن مدارک و عدم پرداخت بیمه گر پس از بیست روز در ازاء هر روز تاخیر مبلغ نیم در هزار میزان خسارت جریمه و به راننده مسبب پرداخت خواهد شد .